VIDEO: Foștii absolvenți în centrul atenției!

VIDEO: Foștii absolvenți în centrul atenției!

Festivitatea de deschidere la Liceul Teoretic Dan Barbilian a început cu ascultarea inmnului național. Directorul Nicolae Zaharia le-a vorbit celor prezenți, elevilor, părinților, bunicilor, cadrelor didactice despre rezultatele excepționale obținute de elevii liceului de-a lungul timpului.

Ca și în anii trecuți elevii liceului au avut rezultate foarte bune. Anul acesta la examenul de Bacalaureat procentul de promovabilitate a fost de 98% sunt doar doi elevi care nu au trecut de acest examen. Aici trebuie menționat un lucru și anume specializările pe care noi le avem sunt mai dificile, avem specializările Matematică – Informatică, Științele Naturii, Filologie. Noi cadrele didactice credem că procentul de 98% este unul foarte bun. Performanța liceului nostru a fost dovedită de accederea elevilor în învățământul superior și peste 90% dintre elevii noștri urmează cursurile universităților din țară, unele performante, aspect care arată, munca cadrelor didactice și implicarea celorlalți factori.

La festivitatea de deschiderea a anului școlar au fost aduși elevii care urmează cursurile universităților din țară. Ei au ținut capul de afiș ai zilei. Sunt elevi care au intrat la Universitatea Carol Davila, la Medicină, Farmacie, Academia de Poliție, Facultatea de Drept a Universității din București, la ASE, Politehnica din București, la Universitatea Transilvania din Brașov, la alte universități din țară.

Elevii liceului mai sunt implicați într-un proiect național care se numește Euroscola, iar tema concursului de anul acesta este Educația, schimbă vieți. Aceștia le-a înmânat câteo diplomă de excelență absolvenților 2018 care să reflecte munca lor atât la Bacalaureat cât și la examenele de admitere în învățământul superior.

Școala are rolul nu numai de a transmite informații și cunoștințe, școala de a contribui la educația copiilor, pentru intrarea lor în societate după ce termină liceul. Foștii elevii ai acestui liceu este cea mai clară dovadă. Elevii care au intrat la Academia de Poliție nu au putut participa la această festivitate pentru că au început deja cursurile.

,,Am încredere în toți că veți face treabă bună, în liceul nostru pentru că este unul de prestigiu, cum ați auzit. Dacă veți fi receptivi la ceea ce profesorii sunt dipuși să vă învețe va fi extraordinar pentru voi”, a declarat fostul absolvent Andrei.

Toți foștii absolvenți le-au spus bobocilor să se țină tare de carte pentru că au o datorie morală de a duce mai departe prestigiul liceului.

A luat cuvântul și Mirabela Buzea fosta elevă de nota 10 din localitatea Lerești care își dorește să ajungă magistrat. Acum este absolventa Facultății de Drept din București.

,,Le urez bun venit bobocilor, iar Dan Barbilian reprezintă drumul spre excelență” a spus Mirabela Buzea.

About The Author

Related posts