VIDEO: La Câmpulung a avut loc premierea filmului Între Chin și Amin!

VIDEO: La Câmpulung a avut loc premierea filmului Între Chin și Amin!

La Câmpulung a avut loc premierea filmului Între Chin și Amin! Sala de spectacole a Casei de Cultură C.D Aricescu a fost luată cu asalt de câmpulungeni, elevi și profesori.

Premiera filmului, singura ecranizare de la Câmpulung, va avea loc în prezența regizorului Toma Enache și a echipei de actori, marți, 12 noiembrie.

Este o mândrie pentru Câmpulung că orașul a fost înscris pe harta celor 40 de orașe din țară în care s-a difuzat acest film. Evenimentul a fost organizat prin implicarea a mai mulți factori din zona Muscel.

,,Mă simt extrem de onorat să fiu în această seară aici, la invitația lui Emil Hagi. Mulțumesc organizatorilor, mulțumesc tinerior care sunt în sală, profesorilor. Ce veți vedea în această seară este doar o mică parte din nenorocirea, ororile, care s-au întâmplat la Pitești în perioada anilor 1949-1964. Nu a fost doar la Pitești ci și în alte penitenciare politice din țară. Filmul este o ficțiune dar este inspirat din fapte reale. Ce s-a întâmplat acolo sunt bucăți care nu au putut fi nici măcar povestite, de cei care au supraviețuit. Ar fi fost bine dacă acest film s-ar fi făcut în anul 1990 când Asociația Deținuților Politici deținea 65 de membrii. Și în 2019, mai sunt supraviețuitori ai fenomenului Pitești. Filmul este inspirat din acea variantă brutală scrisă de cei care au supraviețuit acestor orori și multora dintre ei le-a fost teamă să scrie și după 2007″, a declarat regizorul Toma Enache.

După ce a fost vizionat filmul, cei prezenți au putut vorbi cu actorii Constantin Cotimanis, Constantin Ciobanu, Dragoș Stoica și Toma Enache.

About The Author

Related posts