2.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 noiembrie, 2023

VIDEO: România de la ARGEȘ: NOI vrem PACE. Suntem uniți pentru PACE

Alte Știri

VIDEO: România de la ARGEȘ: NOI vrem PACE. Suntem uniți pentru PACE. Organizăm și participăm la evenimente ca Războiul să se termine. E nevoie de PACE în lume. E nevoie de o lume care să trăiască în armonie nu în războaie și sărăcie!

În cursul zilei de ieri, 9 noiembrie 2023, începând cu ora 17:00, Asociația FORUM ROMÂNIA în parteneriat cu Partidul NOI – NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ, a organizat în Clădirea Senatului, Sala Constantin Stere, o masă rotundă cu tema „UNITI PENTRU PACE”.

 

Evenimentul, prezidat de către fostul premier al României, Viorica-Vasilica Dăncilă – președintele Partidului NOI – NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ, a reunit sub auspiciile sale un număr semnificativ de personalități. Membri ai mediului științific, cercetători și specialiști în diferite domenii. Politicieni cu o vastă experiență parlamentară, guvernamentală și administrativă. Jurnaliști consacrați, care au avut amabilitatea de a sprijini ideea nobilă a acestei inițiative.

VIDEO: România de la ARGEȘ: NOI vrem PACE. Suntem uniți pentru PACE

Dezbaterile au suscitat un larg interes, iar contextul a fost deosebit de favorabil unui schimb sincer și aprofundat de opinii. Una dintre concluziile degajate fiind aceea că pacea durabilă nu poate fi obținută pe tranziție beligerantă. Ci doar prin arsenalul sofisticat, reconciliant, de instrumente, pe care îl presupune diplomația.
Dincolo de percepții și de unghiuri, faptele sunt fapte, însă cele care oferă în final, soluția, sunt interpretările. Și poate că aici intervine provocarea imensă de a părăsi tentația de a ne raporta la fapte cu gândul de a căpăta justificări, necesare și suficiente, din perspectiva acțiunilor noastre ulterioare.

 

Pacea negativă, ce presupune doar absența războiului, a devenit insuficientă. Așa încât a devenit imperios să ne angajăm nedisimulat, cu toată forța. Pentru ca războiul să devină sau să redevină (depinde de unghiul din care privim) cel mult, o latență de neimaginat și de neacceptat.
Mulțumesc, în mod aparte, colegilor, pentru implicare și tuturor celor care au susținut demersul nostru, fiind alături de NOI. Înțelegând că prin prezență, prin opiniile exprimate, vor da mai multă autoritate strădaniilor noastre în direcția reconcilierii!, a scris președintele NOI din Argeș, Francesco Șerban Ionel pe pagina sa de socializare.
Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie