1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

VIDEO. Un drum spectaculos prin pădure a fost reabilitat! Satul fără locuitori, iubit de bucureșteni la maximum

Alte Știri

VIDEO. Un drum spectaculos prin pădure a fost reabilitat! Satul fără locuitori, iubit de bucureșteni la maximum. Acesta se află chiar în inima Muscelului, este vorba de staul Pițigaia, din comuna Stâlpeni.

Pe acest drum, cei care trăiau pe vremuri în satul Pițigaia veneau pe jos, peste 2 km prin pădure. Acum aici mai trăiesc doar 16 oameni. Casele sunt goale, dar terenurile sunt cumpărate de bucureșteni pe bandă rulantă. De când a fost făcut drumul cu bani doar de la Consiliul Județean Argeș, prețul unui metru de teren s-a dublat. Acum se vinde și cu zece euro, spune primarul Gabi Șerbănoiu, pentru ziaruldinmuscel.ro. La inaugurarea lui a fost prezent și vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu. Un tânăr ambițios care și-a petrecut copilăria în acest sat și a depus toate eforturile care acest drum să fie reabilitat pentru iubitorii zonei.

VIDEO. Un drum spectaculos prin pădure a fost reabilitat! Satul fără locuitori, iubit de bucureșteni la maximum

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ziarul din Muscel (@ziaruldinmuscel)

Acest drum este o mare realizare a autorităților locale, mai ales că a fost început cu mai mulți ani în urmă, dar din lipsă de fonduri, a durat ceva timp până când a fost făcut. Cei care mai trăiesc în satul Pițigaia spun că nu aveau nici biserică în sat până în anul 2005. Morții erau cărați cu niște căruțe trase de boi pe drumul forestier prin pădure mai bine de 3 kilometri pentru a fi înmormântați la biserica din Stâlpeni.

Satul uitat de lume și lipsit de suflete, Pițigaia are istoria lui. Dar zona este una mirifică. Este atât de multă liniște încât îți poți asculta gândurile. Această liniște te rupe de agitația în care trăim toți. Vremuri grele cu două războaie în lume, cu oameni care nu mai apreciază ce e bio, tradiție, obiceiuri, acasă, România!

 

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie