35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Viorica Dăncilă, singurul oficial român prezent s-a bucurat de toată atenția organizatorilor la China-ECE Ningbo 2023

Alte Știri

Viorica Dăncilă, singurul oficial român s-a bucurat de toată atenția organizatorilor la China-ECE Ningbo 2023.

Președintele Partidului Națiune Oameni Împreună (NOI), fostul premier Viorica Dăncilă, este singurul politician român prezent în aceste zile în China. La cea de-a treia expoziție China-Țările din Europa Centrală și de Est (ECE). Dar și la Târgul Internațional de Bunuri de Larg Consum, evenimente aflate în desfășurare la Ningbo, în provincia Zhejiang.

În condițiile în care Ungaria (țară invitată de onoare) este reprezentată la nivel de ministru de Externe. Serbia la nivel de ministru de Finanțe, iar Bulgaria, Croația, Grecia, Ungaria, Serbia etc. la nivel de ambasador.

România nu are la eveniment niciun înalt oficial sau reprezentant diplomatic. În lista oficială a celor 290 de invitați din cele 12 țări est-europene care au confirmat participarea la eveniment regăsindu-se un vicepreședinte de Consiliu Județean (Prahova). Un primar (Comarnic), un viceprimar (Galați), alături de Monica Gheorghiță, fost Secretar de Stat în MAE, fost Coordonator Național al formatului China-ECE.

În mesajul transmis astăzi, în cadrul deschiderii oficiale a evenimentelor, Viorica Dăncilă, a arătat că în lume există tot mai pregnantă:

„senzația unui vânt puternic din răsărit, care are forța de a reamenaja zona de interes a lumii”.

Viorica Dăncilă, singurul oficial român prezent s-a bucurat de toată atenția organizatorilor la China-ECE Ningbo 2023

Vorbind despre relațiile bilaterale, România-China, domnia sa a subliniat că „pe baza înțelepciunii liderilor chinezi, relațiile de prietenie, relațiile politice, economice, culturale, dintre România și Republica Populară chineză, vor continua să se intensifice. Nu oricum și pe baze solide, de respect reciproc și având ca premisă principiul beneficiilor mutuale”.

De asemenea, fostul premier a transmis că, „în vremurile pe care le traversăm, asistăm înfiorați la tranziția absolut nefastă de la pace, la război.

Fiind amenințate valori câștigate cu trudă în istorie de națiunile lumii libere. România apreciază demersul pe care țara dumneavoastră l-a făcut atunci când a propus un plan pentru pace. Înțelegând că atributul de a valorifica această cale diplomatică este aproape exclusiv al marilor puteri cum este și China. Și înțelegând cu toții că națiunile își pot căuta cel mai bine interesele pe timp de pace”.

Este necesar să evidențiez faptul că fostul premier Viorica Dăncilă s-a bucurat de o deosebită atenție din partea organizatorilor chinezi, în cadrul evenimentului fiind însoțită permanent de fostul ambasador al Chinei la București, E.S. Jiang Yu (foto jos, în alb), se arată în articolul dantomozei.ro.

Potrivit organizatorilor, la cele două evenimente economice programate pe durata a cinci zile (16-20 Mai), participă 3.000 de expozanți și 10.000 de achizitori.

Fiind așteptați peste 100.000 de vizitatori. Evenimentul din acest an dispune de trei zone speciale amenajate pe o suprafață totală de 220.000 de metro pătrați.

Fiind vorba de Expoziția produselor din Europa Centrală și de Est. Expoziția Internațională a Produselor de larg consum și Expoziția permanentă a țărilor din Europa Centrală și de Est. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie