-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Visează să candideze! Este ,,crucificat” de instanţele de judecată!

Alte Știri

Primarul de la Cetăţeni nu mai are linişte! Vrea din nou un mandat de primar dar este blocat de instanţă! De opt luni aşteaptă o sentinţă definitivă, la pedeapsa de doi ani cu închisoare cu suspendare pe care a primit-o anul trecut, într-un dosar în care a fost judecat pentru mai multe acuzaţii. Ion Toader visează la o achitare, lucru lansat astăzi prin comună pentru că a avut un nou termen la proces. Numai că surpriza a venit din partea judecătorilor care i-au mai prelungit încă o dată termenul de pronunţare, tocmai pe 25 aprilie! În funcţie de această dată se va decide dacă va fi candidatul PSD-ului la Cetăţeni sau nu, deoarece nu vrea să renunţe cu orice preţ la un nou mandat de primar. Reamintim faptul că Ion Toader, primarul din Cetăţeni a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost judecat pentru mai multe acuzaţii.

Printre acestea: folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene; instigare la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene; instigare la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma tentativei şi instigare la înşelăciune. 

În același dosar au mai fost trimiși în judecată fostul viceprimar Gheorghe Şerb, referentul Docenţiu Diaconu, contabilul şef Gheorghe Păun şi inginerul agricol Laurenţiu Anton Mercan, care sunt acuzaţi că au accesat în mod ilegal fonduri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pentru păşunea comunală. Prejudiciul în valoare de 33.342 lei a fost recuperat în totalitate. 

Sentința a fost pronunţată de Tribunalul Argeş dar nu e definitivă. Complementar, lui Toader i s-au impus şi o serie de măsuri de supraveghere:

・Să se prezinte la Serviciul de probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta.
・Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa.
・Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile.
・Să comunice schimbarea locului de muncă.
・Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
・Impune inculpatului obligaţia frecventării unuia sau mai multor programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. 
Primarului din Cetăţeni i s-a impus şi obligaţia de a presta o muncă neremunerată, în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Câmpulung sau în cadrul Primăriei comunei Cetăţeni. 

Potrivit procurorilor care au instrumentat dosarul, primarul Ion Toader a depus în mai  2007 prin delegat, la APIA, un înscris prin care a declarat, în mod nereal, că păşunea comunală este utilizată şi întreţinută de primărie, deşi Consiliul Local nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate, nefiind fermier şi utilizator de teren pentru propria activitate agricolă. Cererea a fost respinsă, iar edilul a găsit o altă modalitate de a obţine banii. „・În cursul anului 2007, inculpatul Toader Ion, în calitate de primar al comunei Cetăţeni, beneficiind de ajutorul inculpaţilor Şerb Gheorghe şi Păun Gheorghe, l-a determinat cu intenţie, pe inculpatul Diaconu Docenţiu Ion, să solicite, pe nedrept, sprijin financiar pentru suprafaţa de 340,26 ha păşune închiriată în mod fictiv, printr-un contract, de la Consiliul Local Cetăţeni, cu toate că, în realitate, inculpatul nu era utilizatorul real al suprafeţei de teren. Această solicitare a avut ca rezultat obţinerea, în mod fraudulos, a sumei totale de 33.342,28 lei“・ se arată în comunicatul DNA. 
În anul care a urmat, inculpaţii au vrut să procedeze la fel, fiind implicat şi inginerul agricol Mercan. Dosarul depus a avut însă unele neconcordanţe, iar angajaţii APIA l-au exclus de la plată. 

Ultimele Știri

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman!

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman! O...

Alte știri din aceeași categorie