3 C
Campulung Muscel
luni, 4 martie, 2024

Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului – TESTEAZĂ-ȚI GRATUIT GLICEMIA!

Alte Știri

Lions Club ”Negru Vodă” Câmpulung în parteneriat cu Asociația Sprijin pentru Diabet – București, Clinica ”Nanu Muscel” și Spitalul Municipal din Câmpulung se raliază la cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului care are loc în fiecare an în ziua de 14 noiembrie.
Marți, 14 noiembrie 2017 între orele 11.00 – 13.00, în fața Primăriei Câmpulung muscelenii sunt aşteptaţi pentru a-şi testa gratuit glicemia. Este recomandat să nu mâncați cu măcar 2 ore înainte de testare.
Diabetul este una dintre bolile cu cea mai rapidă creștere în lume, afectând oameni din toate rasele, nivelurile de venit și vârste. Este una dintre cele mai răspândite afecțiuni cronice metabolice și una din bolile care produc cele mai multe decese anual, ca urmare a efectelor bolii.
Oficial, conform OMS sunt peste 350 de milioane de oameni care suferă de diabet. Numărul lor crește constant și se apreciază că în 2020 va ajunge la peste 450 de milioane. Potrivit unui raport prezentat la mijlocul lunii august 2016 la Lisabona, anual 4,6 milioane de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza diabetului zaharat, iar sistemele de sănătate cheltuie anual aproape 500 de miliarde de dolari pentru a lupta cu această boală cronică.
Pentru ROMÂNIA diabetul este o problemă majoră de sănătate publică, specialiştii considerând că diabetul afectează peste 1 milion de oameni, dintre care aproximativ 2.800 sunt copii.

Ultimele Știri

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43 ani munciți, 3.100 lei

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43...

Alte știri din aceeași categorie