Activităţi de prevenire ale poliţiştilor de Ziua Internațională Anti-Bullying!
Activităţi de prevenire ale poliţiştilor de Ziua Internațională Anti-Bullying!

Activităţi de prevenire ale poliţiştilor de Ziua Internațională Anti-Bullying!

De Ziua Internațională Anti-Bullying, elevii au aflat de la polițiști cum pot identifica acest fenomen și cum să se protejeze de el.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat, astăzi, o activitate educativă, on-line, cu elevii Colegiului Național Alexandru Odobescu, din Pitești.

În unele cazuri, agresiunile repetate pot fi motivul absenteismului sau chiar al abandonului școlar.

Pentru că bullyingul vine de la cuvântul englezesc bully, care înseamnă bătăuș sau huligan, polițiștii argeșeni au venit cu un partener în programele de educare a elevilor, sportivul Marius Cocean, campion internațional de kickboxing, cu care au încercat să transmită copiilor cum să își stăpânească emoțiile și cum să facă față unor asemenea atacuri, prin cunoașterea câtorva tehnici de autoapărare.

Pe lângă tema bullying-ului, polițiștii au abordat și teme privind prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării, precum și prevenirea absenteismului școlar.

Prin astfel de activități subscriem unui obiectiv comun cu al Ministerului Educației și Cercetării, acela de a crea un climat sigur și pozitiv în unitatea de învățământ, care să aibă la bază respectarea persoanei, nediscriminarea, motivarea pentru învățare și asigurarea stării de bine a antepreșcolarului/preșcolarului/elevului în unitatea de învățământ.

About The Author

Related posts