14.1 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

ALERTĂ. Starea de degradare a recipientelor în care zac cianuri și alte deșeuri periculoase este atât de avansată încât se pot produce CATASTROFE ECOLOGICE

Alte Știri

Deşeurile de pe fosta platformă ARO, fac acum obiectul unei acţiuni clare pe care, primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, l-a luat în serios şi face fel de fel de demersuri ca, orăşelul pe care-l păstoreşte să nu fie pus în faţa unei catastrofe ecologice. Primarul Lasconi a văzut cum, paleţii din material lemnos pe care erau aşezate butoaiele cu ortăvuri, au cedat, butoaiele sunt deteriorate, iar, aşa după cum spune primarul Elena Lasconi, Câmpulungul şi locuitorii lui pot fi în mare pericol.

Iată ce a transmis primarul pe pagina sa de socializare: “Gata! Răbdarea mea ca autoritățile să-și facă treaba a luat sfârșit. Încă mă bazez pe sprijinul Prefectului Argeș, dar nu știu cât de mult poate să facă pentru a ne scăpa de cele 1600 de tone de deșeuri periculoase de pe fosta platformă ARO. Trebuie schimbată legislația și e mare nevoie de intervenția Guvernului.

De un an de zile fac demersuri peste demersuri către toate autoritățile. Am vorbit cu FIECARE generator de deșeuri. Unii ar vrea să le ridice, dar nu au bază legală.

Colac peste pupăză, firma Global Eco Center (cea care a adus deșeurile la Câmpulung) se află acum în procedură de faliment și vrea să “se spele pe mâini”, să scape de responsabilitatea de a neutraliza deșeurile. Am făcut adresă către lichidator pentru a bloca falimentul înainte ca societatea responsabilă să ne scape de deșeuri.

Am sesizat în scris: DNA (pentru a verifica de ce autoritățile locale, județene și naționale nu au gestionat situația deșeurilor cu prioritate, de ce Agențiile județene de protecția mediului din țară nu au cerut în tot acest timp generatorilor certificatele de neutralizare a deșeurilor periculoase pe care le-au produs, etc), Prefectură, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Guvernul României, Parlamentul României ( comisiile de mediu din Senat și Camera Deputaților).

Fac apel la Green Peace și la toate organizațiile de protecția mediului, oamenilor de bună credință, care vor să se implice pentru a evita producerea unei CATASTROFE ECOLOGICE!

Starea de degradare a recipientelor în care zac cianuri și alte deșeuri este atât de avansată încât oricând poate avea loc o tragedie. Multe dintre butoaiele cu deseuri s-au prăbușit din cauză că paleții de lemn au putrezit. O simplă scânteie poate duce la o catastrofă ecologică, nu mai vorbesc de faptul ca se pot infiltra și în pânza freatică, iar zeci de mii de oameni pot fi afectați fără ca măcar să știe acest lucru.

Nu am să tac, nu am să mă opresc până când nu voi avea certitudinea că fiecare câmpulungean va fi în siguranță, iar aceste deșeuri periculoase vor dispărea din orașul pe care îl iubesc!”, transmite Elena Lasconi.

Ultimele Știri

S-a instalat bâlciul în centrul Câmpulungului…

S-a instalat bâlciul în centrul Câmpulungului...Deocamdată circulația în zonă nu a fost oprită decât cea pietonală. În fața fostului club...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie