Angajaţii din Tineret şi Sport au început seria protestelor!

Angajaţii din Tineret şi Sport au început seria protestelor!

De azi, în întreaga țară încep protestele angajaților care lucrează în domeniul tineretului și sportului. Cel mai mare of al acestora îl reprezintă salariile, rămase undeva la coada celor indexate de către stat. Primul din seria acestor proteste a fost aseară la Pitești.

 Aproximativ 60 de persoane au protestat aseară lângă stadionul din Pitești. Cei care au protestat sunt angajați la subordonatele Ministerului Tineretului și Sportului din Argeş, oameni care, în majoritate, ridică lunar, în medie, cate 1500 de lei și asta după 30 de ani de lucru. În această situatie sunt mii de oameni la nivel național.
Antrenori, preparatori fizici, administratori de baze sportive, personal auxiliar, toti spun că nu mai pot trăi cu sumele de mizerie pe care Ministerul le alocă pentru ei.
Acestui protest i s-au alăturat, pentru susținere, și membrii conducerii unor instituții care și ei văd discrepanțele dintre salariile din minister și cele din direcțiile județene.
Protestatarii spun că performanța se face cu ajutorul lor. Însă entuziasmul lor și calitățile native ale sportivilor nu pot suplini permanent lipsa de bani.
Acesta a fost primul din seria protestelor organizate în domeniu. Dacă nu li se va soluționa cererea, angajații din Sport și Tineret spun că vor face grevă generală.

About The Author

Related posts