AVERTIZARE! Urșii s-au înmulțit excesiv, pericol să omoare vreun om!
AVERTIZARE! Urșii s-au înmulțit excesiv, pericol să omoare vreun om!

AVERTIZARE! Urșii s-au înmulțit excesiv, pericol să omoare vreun om!

AVERTIZARE! Urșii s-au înmulțit excesiv, pericol să omoare vreun om! Ca niciodată la Câmpulung, urșii se plimbă pașnici atât pe zi cât și noaptea, pe unde îi taie capul, iar problema vânării acestor patrupede fioroase nici nu a fost luată în calcul!

Specialiștii în domeniu spun că o ursoaică a ajuns să aibă și trei pui, lucru rar întâlnit până acum câțiva ani iar înmulțirea acestora este alarmant de rapidă! La Câmpulung, urșii vin din Voina pe râul Târgului și acolo unde simt hrană atacă. Indicat ar fi ca cei care locuiesc la case să nu mai lase mâncare nesupravegheată pentru că la orice oră se pot trezi cu urșii peste ei în curți, mai spun cunoscătorii.

Prefectul Emilian Dragnea, le-a cerut în ședința Colegiului Prefectural tuturor responsabililor prezenţi să facă demersuri mai aplicate pentru a grăbi procesul de obţinere a autorizaţiilor necesare vânării animalelor care fac probleme (ursul, de exemplu, este o specie protejată prin lege, motiv pentru care s-a înmulţit excesiv).

„Urşii şi-au făcut apariţia din nou în zone precum Rucăr, Dâmbovicioara sau Câmpulung. Este important să acţionăm ferm pentru a avea situaţia sub control”, a mai spus prefectul.

Conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului, până acum s-a reuşit obţinerea aprobării pentru mutarea a doar şapte urşi din Argeş!

About The Author

Related posts