De Hram, ÎPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Marina

De Hram, ÎPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Marina

Miercuri, 17 iulie când Biserica Ortodoxă a prăznuit pe Sfânta Mare Muceniță Marina, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Marina din municipiul Câmpulung, binecuvântând preoții slujitori și credincioșii prezenți în număr mare la rugăciune.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa, a vorbit creștinilor despre viața mucenicească a Sfintei Marina, îndemnând ca și noi, la rândul nostru, să mărturisim pe Hristos, împlinind voia Sa cea sfântă de a iubi aproapele ca pe noi înșine.

Cu această ocazie a fost oficiată și slujba parastasului pentru ctitorii, binefăcătorii și slujitorii acestei sfinte biserici.

Situată sub dealul Grui, în jumătatea nordică a oraşului, pe o terasă din dreapta Râului Târgului, biserica Marina, după Mănăstirea Negru Vodă, pare să fie cea mai veche din acest oraş. C.D. Aricescu consideră că a fost zidită între 1100 şi 1200 (însă fără dovezi), iar preotul Ioan Răuţescu o datează din secolul al XIX-lea. Săpăturile arheologice făcute în 1966 de Flaminiu Mârţu au scos la iveala relicve din secolele XV-XVI, cea ce dovedeşte că biserica exista în acea vreme.

About The Author

Related posts