EXCLUSIV! Berzele s-au întors în Muscel, mai devreme din ţările calde!
EXCLUSIV! Berzele s-au întors în Muscel, mai devreme din ţările calde!

EXCLUSIV! Berzele s-au întors în Muscel, mai devreme din ţările calde!

EXCLUSIV! Berzele s-au întors mai devreme din ţările calde! Mai multe berze au dat semnalul primăverii în zona Muscel.

Acest lucru se petrece în Mihăeşti şi la Schitu Goleşti. Ca de obicei în ultimii ani, păsările se întorc fidele în zonă. Anul acesta, însă, frigul le-a dat peste cap.

CITIȚI ȘI: Berzele de la Schitu Goleşti şi-au făcut cuib la Est, nu la Vest!

Ornitologii argeșeni care monitorizau cu atenţie cuiburile au avut o supriză: acestea au fost populate cu aproape o lună mai devreme. Dacă până acum, păsările apăreau poate şi la începutul lunii mai, sfârşitul lui martie le-a găsit deja la locul lor.

CITIȚI ȘI: Barza alungată şi-a întregit familia, şi s-a apucat de reconstrucţia cuibului!

Pentru localnici este motiv de sărbătoare când berzele se întorc la cuiburile lor. „Abia am aşteptat să le văd. M-am trezit dimineaţa şi erau în cuib. S-au rotit de câteva ori, parcă ar fi salutat şi apoi s-au aşezat. Sunt acealeaşi berze de anul trecut”,  spune Mihai Anton, localnic din Muscel. Păsările s-au întors din Africa de Sud şi au parcus până la Muscel cel puţin 20.000 de km.

CITIȚI ȘI: Barza vine în acelaşi loc de peste 13 ani!

Barza mutată din cuib acum trei ani, printr-un ordin de ministru, s-a întors la Schitu-Golești. A revenit la noul cuib pe care şi l-a ales singură, nu cel indicat de ministru de la vremea aceea. Anul trecut a avut patru pui, o raritate la berze, iar acum este împreună cu perechea ei, spre bucuria localnicilor.

About The Author

Related posts