Italienii de la Gold Plast au inaugurat noua linie de producţie pentru pahare turnate prin suflare
Italienii de la Gold Plast au inaugurat noua linie de producţie pentru pahare turnate prin suflare

Italienii de la Gold Plast au inaugurat noua linie de producţie pentru pahare turnate prin suflare

Gold Plast a investit un milion de euro în fabrica sa din Topoloveni. Compania a lansat, recent, o linie de produse, folosind o tehnologie patentată pentru realizarea de pahare turnate prin suflare, din materie primă complet reciclabilă.

 „Vrem să continuăm să investim în fabrica de la Topoloveni şi în 2018, deoarece vedem o mare oportunitate pe piaţa de aici”, a mai spus Domenico Zaccone.
Conform oficialilor companiei, noile produse vor aduce un plus de 15% cifrei de afaceri a grupului.
Fabrica din Topoloveni a fost deschisă în urmă cu 11 ani şi are o capacitate de producţie de peste 600 de milioane de unităţi pe an.

Potrivit lui Domenico Zaccone, anul acesta compania a mai deschis alte două birouri, la Zurich şi Paris, şi intenţionează ca anul viitor să deschidă unul şi în Spania.
Vânzările pe piaţa din ţara noastră reprezintă mai puţin de 2% din cifra de afaceri totală a grupului, a mai precizat domnia sa, cu menţiunea că estimează că aceasta va ajunge la 10% din total în următorii cinci ani.

Mihai Buculescu, director executiv al Gold Plast România, a declarat că numai 2% din producţia fabricii de la Topoloveni este comercializată pe piaţa locală, restul având ca destinaţie celelalte 39 de state în care este prezentă compania, inclusiv Statele Unite.
Conform domniei sale, compania mai are o unitate de producţie în Italia, cu o capacitate mai redusă decât cea de la noi.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a răspuns invitației de a participa, la Topoloveni, la inaugurarea noii linii de producţie pentru pahare turnate prin suflare, cu o tehnologie de vârf, la compania Gold Plast, companie specializată în design, producţie şi distribuţie de veselă de unică folosinţă. Cu această ocazie președintele Dan Manu a transmis și un mesaj de susținere tuturor investitorilor din Argeș, fie ei români sau străini.
“Ca președinte al Consiliului Județean Argeș, cea mai importantă instituție publică a județului, nu pot decât să vă felicit pentru ceea ce faceți aici. Pentru noi este foarte important ca investitorii și firmele din Argeș să aibă profit și să se extindă pentru că, privind strict administrativ, acest lucru înseamnă locuri de muncă sau noi locuri de muncă și bani la bugetele locale. Dar pentru a se ajunge aici, atât administrațiile locale cât și administrația județului depun toate eforturile pentru ca investitorii să aibă tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea lor. Și, aici mă refer la ceea ce depinde de noi, asigurarea infrastructurii și o legislație bună. Țin să-l felicit și pe domnul primar Gheorghiță Boțîrcă pentru modul cum se implică în atragerea investitorilor români și străini în orașul Topoloveni. Vă urez mult succes în tot ceea ce faceți!” – președinte CJ Argeș, Dan Manu.

La eveniment a fost prezent și Ambasadorul Italiei în România, Excelența Sa Marco Giungi, prefectul Emilian Dragnea, primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă, conducerile CCI Argeș și AOA Argeș și ale Universității din Pitești.

About The Author

Related posts