„Jur credinţă Patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar…
„Jur credinţă Patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar…

„Jur credinţă Patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar…

În data de 24 octombrie a.c. prefectul Emilian Dragnea a participat la ceremonia de depunere a Jurământului militar de către elevii Programelor de studii postliceale de formare a maiștrilor militari și subofițeri de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”.

Depunerea jurământului militar este unul din cele mai emoționante momente din viața profesională a unui militar, deoarece reprezintă un act de maturitate patriotică și civică prin care un tânăr devine militar, având ocazia să-și dezvolte deprinderea de a lucra în echipă, de a fi buni camarazi și aș întări caracterul prin credință și responsabilitate.

La eveniment au participat colonelul dr. Vasile ENE, directorul Statului Major al Forțelor Terestre, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă și reprezentanți ai mai multor instituții din județ.

În cuvântarea adresată elevilor Programelor de studii postliceale de formare a maiștrilor militari și subofițeri, prefectul Emilian Dragnea și-a exprimat convingerea că vor reprezenta resursa umană de elită ce va întări încrederea de care se bucură astăzi Armata Română și că, deși au ales un domeniu dificil și plin de provocări, prin mult curaj și devotament pentru apărarea și siguranța națională, vor fi ostași integri și devotați României, așa cum s-au angajat prin jurământul depus.

 

About The Author

Related posts