Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate bisericile din Lerești! VIDEO
Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate bisericile din Lerești! VIDEO

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate bisericile din Lerești! VIDEO

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate bisericile din Lerești! Ca și anul trecut, a fost iniţiativa primarului Marian Toader.

Lumina Sfântă s-a aprins, sâmbătă, în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim la ora 14:30. Ea a fost adusă la Bucureşti de către o delegaţie a Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care au fost prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

În jurul orei 18.00, pe Aeroportul „Henri Coandă” a aterizat aeronava care a adus de la Ierusalim Lumina Sfântă, ce a fost împărţită milioanelor de credincioşi în noaptea Învierii Domnului.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului pentru a aduce Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim în Catedrala Arhiepiscopală.

Lumina Sfântă a ajuns și în municipiul Pitești, după care a sosit în Necropola de la Curtea de Argeș la ora 20.00, unde, la miezul nopții, în sunet de toacă și clopot, a fost dăruită creștinilor iubitori ai Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În Necropola Argeșului au aşteptat Lumina, primarul Marian Toader alături de preotul Alexandru Pahonţu, după care s-au grăbit să ajungă cu EA la cele patru biserici din Lereşti.

La ora 23.00, Lumina a ajuns la biserica de pe Valea Foii, apoi la biserica din Răceni, la cea din Capul Satului, ultima oprire fiind la Biserica Lereştii de Jos ce poartă hramul ,,Înălţarea Domnului Isus”. Lereştenii au participat în număr mare la slujba Învierii Domnului pentru a primi Lumina adusă de la Ierusalim.

,,Sunt onoraţi şi nu avem cuvinte de laudă pentru acest lucru. Îi mulţumim primarului Marian Toader că a făcut acest lucru pentru noi. Ne-a adus Lumina Sfântă în Lereşti. Suntem binecuvântaţi”, au spus câţiva lereşteni.

La această biserică slujba de Înviere oficiată de preotul Alexandru Pahonţu şi colegul său a început la ora 01.00. A participat şi primarul Marian Toader având o înaltă ţinută de respect şi evlavie.

Hristos a Înviat!

About The Author

Related posts