a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.6 C
Campulung Muscel
duminică, 2 aprilie, 2023

Meșteri din zona Câmpulung Muscel: „Colecția Golescu: Honest Goods”

Alte Știri
Fundația Pro Patrimonio București vă invită să vizitați, până pe 9 octombrie, expoziția de design și meșteșug: „Colecția Golescu: Honest Goods”. Meșteri din zona Câmpulung Muscel și tineri designeri înzestrați au experimentat și creat obiecte de inspirație locală, adaptate nevoilor contemporane. 
 
Arhitecta Andreea Machidon, unul dintre cei trei designeri ai proiectului, a explicat procesul de documentare a meșteșugurilor și de realizare a obiectelor prin colaborarea cu meșterii. 
Instalația este materializarea unei căutări legate de cercetarea, înțelegerea și valorificarea patrimoniului local. Procesul a presupus o documentare atentă și o conlucrare între echipa de designeri și meșteri pentru a crea o colecție de obiecte de uz zilnic: ustensile de gătit, corpuri de iluminat, țesături etc. De altfel, funcționalitatea acestor obiecte este inspirată din Vila Golescu (o casă – monument istoric din zona Muscel, deținut de fundația Pro Patrimonio și „emblemă” a acesteia): la vilă se locuiește în grădină și în casă, în curte și pe balcon, deci într-o permanentă apropiere de natură, dar și de mediul elegant și ocrotitor al casei.
 
Din cei 40  meșteri documentați pe teren prin cercetare cu ajutorul studenților voluntari, 7 au fost aleși în funcție de abilități să reprezinte zona, adunându- se la un loc idei, concepte, tehnică. Povestea din trecut este împletită cu nevoia de contemporan. Colecția prezintă variante de ustensile și vase de gătit și corpuri de iluminat și țesături. Procesul de realizare a arătat că relația meșter – designer se construiește cu răbdare și înțelegere reciprocă. Toți invitații prezenți la eveniment au fost foarte încântați de ingeniozitatea proiectului. 

 

Ultimele Știri

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante. Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a propus ministrului Muncii un proiect...

Alte știri din aceeași categorie