29.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Cât costă o excursie de weekend în cel mai ieftin oraș european

Alte Știri

Cât costă o excursie de weekend în cel mai ieftin oraș european. Atena este cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break, depășind orașe cunoscute pentru prețurile mici, potrivit unei analize citate de The Guardian.

Analiza costurilor turistice pentru vizitatorii britanici efectuată în 20 de orașe populare, efectuată de Post Office Travel Money, a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% din 2021.

Astfel, un weekend în capitala Greciei costă 207 lire sterline, față de 218 lire sterline în Lisabona, aflată pe locul al doilea. Cheltuielile includ două nopți de cazare la hotel pentru un cuplu, mese, bilete la atracții și tarife de transport local. Atena și Lisabona au devansat destinații renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia (219 lire sterline), Riga (220 lire sterline) și Budapesta (221 lire sterline).

Turiștii care vizitează Atena plătesc 38,96 lire sterline pentru o cină pentru două persoane, 89 lire sterline pentru două nopți de cazare la un hotel de trei stele și 7,79 lire sterline pentru un abonament de 48 de ore pentru transportul public.

Locul 2 ocupat de Lisabona vine în ciuda unei creșteri de 21% a prețurilor față de anul trecut. Costurile de cazare au explodat în întreaga Europă la începutul acestui an, deoarece cererea a depășit nivelurile anterioare pandemiei, ca urmare a relaxării restricțiilor de călătorie. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România. Ceremonia de depunerea a jurământului a avut loc la Ministerul...

Alte știri din aceeași categorie