Pleacă primarul de la Aninoasa acasă?

Pleacă primarul de la Aninoasa acasă?

În 2013, primarul de la Aninoasa (PSD), Ştefan Benonie, a fost găsit incompatibil. Potrivit comunicatului emis atunci de ANI, Ştefan Benonie „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 iunie 2012 – 12 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Aninoasa, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Ştefan Benonie“.

Decembrie 2016 era luna în care primarul social-democrat de la Aninoasa, Benonie Ştefan, afla dacă mai poate să-şi continue mandatul sau îl va încheia înainte de termen. Respectivul raport al ANI a fost atacat în instanţă de către primarul de la Aninoasa la Curtea de Apel Piteşti, unde a avut câştig de cauză. Hotărârea nu a fost una definitivă şi irevocabilă, reprezentanţii ANI au atacat-o la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Joi, 16 noiembrie, ÎCCJ a decis că ANI a avut dreptate, iar Ştefan Benonie din Aninoasa îşi pierde funcţia de primar, urmând a fi organizate alegeri anticipate.

Iată şi senţinţa pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

Tipul documentului de soluționare: Hotarâre

・ Soluție: Admitere recurs – cu casare – Dispune rejudecarea

・ Detalii soluţie: DECIZIA NR. 3618 Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 77/F – CONT din 03 iunie 2014 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, respinge acţiunea reclamantului Ştefan Benonie ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 noiembrie 2017.

About The Author

Related posts