Polițiștii la atac! În stradă, dau amenzi pentru nepurtarea măștii…

Polițiștii la atac! În stradă, dau amenzi pentru nepurtarea măștii…

Începând de astăzi, polițiștii locali, sub coordonarea polițiștilor naționali au ieșit în stradă și dau amenzi pentru nepurtarea măștii.

Fie că te plimbi pe stradă, sau te afli în mașină la volan nepurtarea măștii în spațiile publice atrage sancțiuni contravenționale de la 500 până la 2500. În fața legii nimeni nu are nicio scuză că nu poate suporta masca pe față, amenda poate atinge maximum din cuantum.

Șeful poliției locale Câmpulung, Dragoș Nicolae ne-a declarat că respectă ad-litteram decizia luată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare.

„Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus.

Reamintim că în Argeș, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice este în vigoare încă din data de 30 iulie, pentru grupurile de peste două persoane, cu excepția copiilor de până la 5 ani. De miercuri, toți cei aflați pe raza administrativ-teritorială a județului vor trebui să poarte mască în spațiile publice, cu excepția copiilor sub 5 ani. Cei care nu vor respecta măsura de protecție individuală riscă amenzi în valoare de 500-2500 lei, în baza legii 55/2020”, anunță Instituția Prefectului Argeș.

About The Author

Related posts