Prezenţa jandarmilor argeşeni sporeşte buna desfăşurare a activităţilor în judeţ!

Prezenţa jandarmilor argeşeni sporeşte buna desfăşurare a activităţilor în judeţ!

În acest weekend, jandarmii argeşeni au desfăşurat misiuni pe toată raza judeţului Argeş, asigurând ordinea şi siguranţa publică a cetăţenilor. Datorită prezenţei jandarmilor la diferite evenimente ce au avut loc în acest weekend, numărul sancţiunilor contravenţionale a fost scăzut, aceştia contribuind la buna desfăşurare a activităţilor.

În ziua 11 noiembrie a.c., începând cu ora 09.00, efective din cadrul Detaşamentului 5 Jandarmi Curtea de Argeş, au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică în municipiul Curtea de Argeş, cu prilejul manifestării sportive Competiţia Duatlonul Regal ,,Invictus’’. La această activitate au participat aproximativ 200 de persoane, activitatea desfăşurându-se în condiţii normale. De asemenea, efective de jandarmi din cadrul aceluiaşi detaşament au executat o acţiune punctuală, pe raza Ocolului Silvic Vidraru (loc.  Arefu şi Nucşoara), pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul tăierilor, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil, sâmbătă, 11 noiembrie a.c., în timpul patrulării pe raza municipiului Piteşti, au observat 3 persoane de sex feminin care atrăgeau persoane în vederea întreţinerii de raporturi sexuale, faptă prevăzută de art. 2, pct. 6 din Legea nr. 61/1991٭privind sanţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Acestea au fost sancţionate contravenţional, două dintre ele fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 500 lei, respectiv 700 lei, iar una primind avertisment.

În ziua de 12.11.2017, începând cu ora 11.00, efective din cadrul aceluiaşi detaşament, au asigurat măsuri de ordine şi siguranţă publică pe Stadionul Arpechim din municipiul Piteşti, unde s-a desfăşurat meciul de fotbal masculin dintre echipele AS Rafinorul Arpechim Piteşti – AS Viitorul Bârla, din cadrul Campionatului Naţional de Fotbal, Liga a 5-a, ediţia 2017 – 2018. La această activitate, potrivit art. 22 (săvârşirea, de către spectatori sau de către oficiali, în incinta bazei sau a arenei sportive a faptelor prevăzute la art. 20) din Legea 4/2008 privind combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, o persoană de sex masculin a fost sancţionată cu avertisment. De asemenea, două persoane de sex masculin care consumau băuturi alcoolice în zona supermarketului Favorit, situat pe strada Băilor, au fost sancţionate contravenţional cu avertisment de către jandarmii care se aflau în serviciul de patrulare, această faptă fiind prevăzută de art. 2, pct. 23 din legea nr. 61/1991 privind sanţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În această duminică, Parohia „Sf. Ilie Tesviteanul” Budeasa Mică, a organizat la Biserica „Sf. Ilie Tesviteanul” din comuna Budeasa, sat Budeasa Mică, str. Valea Budeasa Mică, judeţul Argeş, manifestări religioase (oficierea slujbei religioase cu ocazia sfinţirii lăcaşului de cult ortodox). La această activitate au participat jandarmi care au asigurat asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică contribuind la buna desfăşurare a activităţii. Pe timpul desfăşurării activităţii, o persoană de sex feminin a cerut sprijinul jandarmilor, aceştia intervenind cu promptitudine şi cerând sprijinul ambulanţei aflate în parcarea exterioară a lăcaşului, pentru consultul medical al persoanei în vârstă care acuza dureri abdominale.

Tot în aceast weekend, efective din cadrul Detaşamentului 7 Jandarmi Câmpulung, au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei, o persoană de sex masculin pentru fapta prevăzută de art. 19, alin. 1, lit. b) (referitor la transportul materialelor lemnoase fără avizele de însoţire ori documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare) din legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, efective din cadrul aceluiaşi detaşament care acţionau pe raza oraşului Câmpulung, au sancţionat două persoane de sex masculin cu amenzi contravenţionale în valoare de 100 lei (potrivit art. 2, pct. 31 – refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate), respectiv 1000 lei (potrivit art. 2, pct. 1 – săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică) în conformitate cu prevederile legii nr. 61/1991 privind sanţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

About The Author

Related posts