7.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

Proiectile periculoase găsite în zona Măgurii a Câmpulungului

Alte Știri

Proiectile periculoase găsite în zona Măgurii a Câmpulungului. Descoperirea a fost făcută de o femeie care imediat ce a dat cu ochii de aceste proiectile trase prin gură de foc a alertat pe toată lumea în jur.

Potrivit specialiştilor, obuzele cu dimensiunile de 74 mm și cel lung de 84 mm erau trecute prin gura de foc, dar neexplodate, fiind un real pericol pentru cetăţenii din zonă. Elementul de muniţie a fost ridicat de către pirotehnişti din cadrul ISU Argeş în vederea distrugerii.

Femeia care a descoperit proiectilele era cu oile la păscut într-o grădină situată la poalele Măgurii, în apropierea bazinului de apă. A văzut obuzul la câţiva metri de o casă abandonată, pe jumătate dărâmată, şi a sunat imediat la 112. În scurt timp, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie care a izolat zona până la sosirea reprezentanţilor ISU Argeş şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Argeş. În urma verificărilor, specialiştii au mai găsit un proiectil și au stabilit că este vorba despre cele de artilerie din Al Doilea Război Mondial. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a fost sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre posibilitatea găsirii unui proiectil în municipiul Câmpulung, pe strada Poligonului. Ne-am deplasat la locul intervenţiei unde am constatat că este vorba despre un proiectil de calibru 76 mm, explozibil, din Al Doilea Război Mondial. Proiectilul a fost ridicat, se vor face cercetări de către Poliţie, iar apoi va fi distrus într-un poligon improvizat.”, ne-a declarat lt. George Geonea din cadrul ISU Argeş.

Proiectilele explozive au fost ridicate cu mare atenţie de pirotehnişti după care au fost transportate în condiţii speciale şi depozitate în siguranţă în depozitul de muniţie al ISU Argeş, până la momentul în care vor fi distruse.

Specialiştii reamintesc că este interzis: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie.

Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie