Breaking News
REMEMBER: Chiar a existat așa ceva! Acum a rămas doar sigla!
REMEMBER: Chiar a existat așa ceva! Acum a rămas doar sigla!

REMEMBER: Chiar a existat așa ceva! Acum a rămas doar sigla!

REMEMBER: Chiar a existat așa ceva! Acum a rămas doar sigla și este un loc bine păzit! Pe vremea lui Ceaușescu, pe la sfârșitul anilor 80, a luat ființă Fabrica de Oxigen ce aparținea Întreprinderii Miniere de la acea vreme.

A fost un loc ales special datorită aerului curat, zona nefiind populată în acea perioadă ca acum și fiind foarte aproape de calea ferată. Cu această ocazie a fost asfaltat și drumul până la fabrică de la DN 73. Aici au lucrat sute de persoane și se producea oxigen industrial pentru Colibași, Aro și alte fabrici din țară.

După Revoluție, fabrica a fost vândută unui om de afaceri din Sibiu care a venit a luat tuburile de oxigen și toată linia de producție rusească și a plecat, revânzând unui câmpulungean. cel din urmă cumpărător a dorit ca pe acest loc să facă o stație de betoane dar nu a primit toate avizele necesare în acest sens.

Tot ce a mai rămas din această fabrică se poate vedea din fotografie, dar atenție este un loc privat bine păzit.

Am redeschis acest subiect în aceste vremuri de Pandemie, datorită crizei de oxigen. Într-adevăr aici pe vremuri s-a produs oxigen industrial, dar chiar a funcționat o astfel de fabrică în zonă, despre care foarte puțini își mai aduc aminte.

About The Author

Related posts