Breaking News
“Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul investigării criminalității economice”
“Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul investigării criminalității economice”

“Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul investigării criminalității economice”

În contextul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, în perioada 27 septembrie – 01 octombrie, în întreaga țară, ofițerii de prevenire ai structurilor Direcției Generale Anticorupție au desfășurat activități preventive destinate polițiștilor din cadrul structurilor de poliție investigarea criminalității economice, precum și agenților economici, dar și cetățenilor, sub denumirea “Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul investigării criminalității economice”

Pe parcursul activităților, ofițerii de prevenire ai D.G.A. împreună cu lucrătorii Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice din fiecare județ, au interacționat cu diferite categorii de agenți economici și cetățeni din zona de interes, cărora le-au transmis informații utile despre atitudinea integră în relația cu funcționarii M.A.I. și modalitățile de sesizare a acestor fapte prin apel la Call Center Anticorupție 0800.806.806.

Totodată, au distribuit cetățenilor materiale de informare specifice domeniului de activitate vizat, cu mesajul „Investigăm pentru siguranța dumneavoastră”.

Astfel, în București, ofițerii D.G.A. și polițiștii din cadrul S.I.C.E. au fost prezenți în Complexul Comercial “DRAGONUL ROȘU” din județul Ilfov, în timp ce în teritoriu au fost efectuate activități preventive pe platformele unor operatori economici importanți, dar și în locuri frecventate intens de cetățeni.

Activitățile din această săptămână au la bază necesitatea informării/conștientizării cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție, atât a funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne, cât și a cetățenilor, precum și încurajarea semnalării faptelor de corupție.

Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021, dorindu-se ca, prin implementarea ei, să contribuie la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.

About The Author

Related posts