Secțiile de boli infecțioase de la SJU Pitești, Mioveni și Câmpulung sunt aproape la capacitate maximă!

Secțiile de boli infecțioase de la SJU Pitești, Mioveni și Câmpulung sunt aproape la capacitate maximă!

Nu e de glumă. Medicul de la Câmpulung, Mădălin Iordache trage un semnal de alarmă!

Epidemia cu SARS CoV-2 în județul Argeș accelerează, la 15 mai era un număr total de cca 173 de bolnavi cu COVID-19, ieri erau 432!!!

,,Trebuie să înțelegeți că este imperios să respectați măcar regulile care au mai rămas valabile: de igienă (purtați mască în spații închise și spălați-vă frecvent pe mâini) și de distanțare socială (evitați locurile aglomerate, deplasările inutile și protejați vârstnicii). Chiar și cei asimptomatici pot infecta alți oameni sănătoși și orice inițial asimptomatic și/sau tânăr poate dezvolta o formă severă de boală cu potențial letal”, a scris medicul pe pagina sa de socializare.

Secțiile de boli infecțioase de la SJU Pitești, Mioveni și Câmpulung sunt aproape la capacitate maximă, iar la spitalul din Câmpulung e imposibil ca un singur medic de gardă să trateze bolnavii ce au umplut pavilionul de boli infecțioase, acum extins și în cardiologie, medicală și deja și în chirurgie.

,,Cereți ajutor de la județele vecine cu un număr mai mic de cazuri (Vâlcea și Dâmbovița) să detașeze medici de specialitate care să ne ajute, iar la spitalele din București să ne sprijine cu cazurile grave pentru a le oferi o șansă la viață. Asumați-vă internarea bolnavilor asimptomatici în locurile de carantină sau izolarea lor la domiciliu și eliberați locurile din spitalele mari pentru cazurile grave și forme ușoare-medii în spitalele suport, nu invers”, a mai scris medicul.

Stimate autorități publice numite sau alese cu atribuții în coordonarea epidemiei de COVID-19 Ieșiți și atenționați populația de pericolul la care se expune până nu e prea târziu.

About The Author

Related posts