Serafim Caiea a plecat! O durere de nedescris este în jurul Câmpulungului!

Serafim Caiea a plecat! O durere de nedescris este în jurul Câmpulungului!

Starețul Serafim Caiea, de la mânăstirea Negru Vodă din Câmpulung, a plecat în această dimineață dintre noi. O durere de nedescris este în jurul Câmpulungului…. Zeci de mesaje din partea celor care l-au cunoscut curg pe paginile de socializare ale lor.

Tragedia, lasă mai săracă viaţa Muscelului, care a pierdut un om bun, valoros prin caracterul său deosebit şi munca filantropică, depusă în scurta sa viaţă, în slujba oamenilor, a oraşului care l-a adoptat şi Bisericii, slujite cu un devotament impecabil.

Vestea că părintele a plecat la Cer, a îndurerat comunitatea câmpulungeană şi Biserica Ortodoxă argeşeană.

“Este o mare pierdere pentru Eparhia noastră. Părintele Serafim a fost un împlinitor al vieţii monahale. A zidit sufletele monahilor cu care a vieţuit în mănăstire, dar şi ale credincioșilor cărora le-a fost duhovnic. A fost o călăuză luminoasă în aceste vremuri întunecate!”, a precizat arhimandritul Caliopie Ichim.

Părintele Serafim Caiea, ar fi împlinit în această vară, pe 30 august, 43 de ani. Pierderea părintelui, intervine într-o perioadă complicată pentru locaşul de cult aflat într-un proces de reabilitare capitală.

Mânăstirea Negru Vodă reprezintă cel mai important ansamblu monastic din Muscel.

Mânăstirea Negru Vodă se află în orașul Câmpulung-Muscel, în județul Argeș. Aceasta a fost ctitorită în anul 1215, prin tradiție de către Radu Negru Voievod. Mai apoi, a fost rezidită de Basarab I și fiul său, Nicolae Alexandru. Aceasta va fi reclădită de Matei Basarab, când devine și mânăstire.

About The Author

Related posts