Tragedie pe DN 73! O femeie a murit şi un copil este în stare gravă în spital!
Tragedie pe DN 73! O femeie a murit şi un copil este în stare gravă în spital!

Tragedie pe DN 73! O femeie a murit şi un copil este în stare gravă în spital!

Grav accident rutier pe DN 73, în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată din satul Livezeni, comuna Stâlpeni. Tragedia s-a produs din cauza neatenţiei unei şoferiţe, o femeie de 64 de ani din Stâlpeni, Floarea Livezeanu, care se afla la volanul unui autoturism marca Daewoo Matiz.

Femeia plecase de acasă să îşi ia nepotul de la o meditaţie. La întoarcerea spre casă, a ieşit de pe un drum lateral şi nu s-a putut încadra pe banda de mers spre Câmpulung, asta pentru că se formase coloană de maşini la semaforul de la barieră.

Femeia a încercat să întoarcă autoturismul la câteva zeci de metri mai jos, spre Piteşti, într-o intersecţie a DN 73 cu un alt drum lateral, cu intenţia de a se încadra în spatele maşinilor staţionate. Nu s-a asigurat corespunzător, iar maşina a fost lovită pe partea lateral-stângă de o autoutilitară care circula dinspre Câmpulung spre Piteşti. Şoferul de 54 de ani, un bărbat din Stoeneşti spune că nu a putut să evite impactul. „A ieşit de pe uliţă. N-a putut să se înscrie pe şosea spre Câmpulung, erau maşini la barieră. A venit până în intersecţie, s-a oprit apoi, brusc, a făcut stânga ca să întoarcă. Nu s-a mai uitat să vadă ce vine din sus. Camionul a luat-o din plin. Cred că avea şi ceva viteză.”, spuneau martorii accidentului.

În urma impactului, autoturismul a fost târât circa 50 de metri şi proiectat apoi în afara carosabilului, într-un cap de pod. Floarea Dumitru nu a avut nici o şansă de supravieţuire, a murit pe loc. A fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare, pentru ca trupul neînsufleţit al femeii să fie scos dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Băiatul de 12 ani, rănit grav, a ajuns cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Argeş.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Argeş au deschis un dosar de cercetare penală şi urmează să stabilească cu exactitate cauzele şi împrejurările care au stat la baza producerii accidentului, precum şi gradul de vinovăţie al persoanelor implicate.

About The Author

Related posts