Urşii au început să atace animalele de la stânele, din Rucăr!

Urşii au început să atace animalele de la stânele, din Rucăr!

Ursul a atacat în ultimele săptămâni destul de des animalele, în localitatea Rucăr, judeţul Argeş. Oamenii care l-au văzut ultima oară, pe animalul periculos spun că exemplarul care a ajuns la stâna din zona Valea Largă, este un mascul destul de mare.

Mai precis, în urmă cu câteva zile, un urs a ajuns la o stână situată în apropierea comunei Rucăr, din judeţul Argeş şi a sfârtecat o vacă. Ciobanii nu au putut să o salveze, în schimb cu câinii şi înarmaţi cu bâte au reuşit să limiteze paguba, şi să îl fugărească.

De atunci la stâna respectivă nu a mai ajuns ursul, însă la Valea Largă la stână a atacat zilele trecute un alt urs. A sfâşiat 13 oi iar mieii au rămas orfani.

Oamenii spun că sălbăticiunile au ajuns să atace pe la stână pentru că nu au ce mânca în pădure. Stâna la care a atacat ursul acum este situată la circa 15 minute distanţă de zona locuită, iar localnicii spun că le este teamă, să mai iasă din case când se înserează.

Îşi păzesc bine animalele din gospodărie şi se roagă, să nu coboare şi la ei urşii. Cei care au dat de un urs prin pădure spun că nu este doar un singur exemplar, ci sunt mai mulţi veniţi aproape de sat şi nu va mai trece mult până ce sălbăticiunile vor ajunge şi în curţile lor.

Mai mult decât atât şi mistreţii au început să facă prăpăd prin gospodăriile oamenilor.

About The Author

Related posts