Ursul a atacat din nou în Muscel!

Ursul a atacat din nou în Muscel!

Ursul a atacat din nou în Muscel!

Din 2015, o stână a unei familii din Dâmbovicioara este vizitaă de urşi. Unii mai mari, ca cel din 2018, de circa 600 de kg, unii puiandri, cert este ca lui Pantea I s-a cam luat să mai numere leşurile care rămân în urma atacurilor.

Omul s-a adresat de fiecare dată autorităţilor, însă norocul nu îl prea urmăreşte, ci ghinionul, pentru că nu trece sezon să nu fie “vizitat” de urşi.

Pantea şi-a văzut din nou stâna atacată de urs, sălbăticiunea a poposit iniţial la un vecin, după care s-a dus la Pantea. Jandarmii montani au intervenit rapid. Ursul nu a apucat să omoare vreun animal de la stână. Proprietarul stânei, dar şi oamenii din zonă spun ca sunt terorizaţi de urşi, şi că chiar şi după atâţia ani, încă aşteaptă ca autorităţile să facă ceva pentru a le veni în sprijin.

Iată o parte a vizitelor ursului la Pantea.  În 2015 a venit ursul prima oară la stână. Aceasta e situată în punctual Valea Rea. I-a luat câteva ovine.

În 2017  ursul le-a distrus o maşină, le-a mâncat oile proprietarilor din zonă, şi dădea târcoale prin gospodăriile oamenilor. Pantea spunea atunci că autorităţile nu pot face nimic, fără un ordin de ministru.

În 2018 stâna familiei Pantea a fost vizitată de un urs de vreo 600 kilograme. De fiecare dată când ursul i-a mâncat animalele din bătătură, a primit o recompensă, nicidecum la valoarea animalelor pierdute, a declarat la acea oră Pantea.

Edilul comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, a atras atenția că autoritățile județene nu se implică absolut deloc în această problemă, în timp ce fiarele sălbatice distrug gospodăriile din localitatea pe care o conduce.

About The Author

Related posts