12 persoane diagnosticate cu virusul COVID-19

12 persoane diagnosticate cu   virusul COVID-19

Conform datelor DSP Argeș, de la ora 14.00, situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină și izolare, confirmate pozitiv sau vindecate de virusul COVID-19 se prezenta după cum urmează:

-persoane monitorizate de DSP, aflate în izolare la domiciliu: 6324;

-persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 5928;

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 452;

-persoane vindecate: 3;

-persoane diagnosticate pozitiv: 12.

În ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Au fost verificate 2752 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Nu au fost întocmite dosare penale noi pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Două persoane care nu au respectat măsura izolarii la domiciliu au fost plasate în carantină instituționalizată.

Au fost constatate 350 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 348.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Precizăm că de azi sunt valabile sancțiuni majorate simțitor, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De azi, amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei, iar cei sancţionaţi vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate. Amenzile pentru persoanele juridice, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, sunt cuprinse între 10.000 și 70.000 lei.

About The Author

Related posts