10.7 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Alte Știri

Vineri, 3 aprilie 2015, Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a participat la ceremonia de aniversare a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, prilej cu care conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Basarab I” Argeș a fost felicitată pentru întreaga activitatea depusă, zi de zi, în slujba cetățenilor din județ, președintele Consiliului Județean Argeș oferind o plachetă aniversară și o diploma de excelență. Cu această ocazie, Jandarmeria Argeș a organizat în Piața “Vasile Milea” o serie de manifestări specifice, precum prezentarea dotării şi a misiunilor instituţiei, a activităţi de prevenire a faptelor antisociale sau identificarea tinerilor care doresc să opteze pentru o carieră militară, dar și exerciții demonstrative prezentate de luptătorii Detaşamentului Mobil de Intervenţie.  

La nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, prin ordinul Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministru al Afacerilor Interne, au fost avansaţi înainte de termen cinci ofiţeri, iar prin ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, au fost avansaţi înainte de termen patru subofiţeri.Misiunile principale ale Jandarmeriei Române sunt asigurarea și restabilirea ordinii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, intervenția în zonele afectate de calamități naturale, dar și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită și a demnitarilor români sau străini, aflați în țara noastră.

Avansaţi I.J.J. ARGEŞ – 3 aprilie 2015

ÎN GRADUL DE COLONEL

– Locotenent-colonel VĂLEANU ZORIN.

ÎN GRADUL DE LOCOTENENT-COLONEL

– Maior PAAR GABRIEL.

ÎN GRADUL DE MAIOR

– Căpitan CHIŢULESCU CRISTIAN;

– Căpitan NEDELCU NARCIS;

– Căpitan SÎIA LIVIU

ÎN GRADUL DE PLUTONIER ADJUTANT

– Plutonier major CÎLŢEA ION-MARIAN;

– Plutonier major CIUREA MARIUS-VIOREL;

– Plutonier major GIURCĂ LUCIAN-ION.

ÎN GRADUL DE PLUTONIER MAJOR

– Plutonier CHIVA ALEXANDRU;

– Plutonier GRIGORE IONUŢ;

– Plutonier ROTARU GEORGE-IONUŢ.

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie