a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

19.1 C
Campulung Muscel
vineri, 24 martie, 2023

3 localități din Argeș fără medici de familie

Alte Știri

3 localități din Argeș fără medici de familie. Prefectul Radu Perianu, a ieșit cu declarație de presă că dorește să atragă medici care să lucreze în județul Argeș, în spitale și la cabinetele de familie din mediul rural.

„Am stat de vorbă astăzi cu reprezentanții asociațiilor de vârstnici din Argeș, pe tema asistenței medicale. A fost ridicată problema cabinetelor medicilor de familie și ceea ce li se poate oferi doctorilor ca să vină să lucreze.

În județul Argeș sunt 3 localități fără medic, Râca, Ciomăgești, Nucșoara, care sunt asigurate de doctorii din comunele învecinate. Legislația prevede, la acest moment, că medicii de familie sunt plătiți la numărul de pacienți asigurați. Trebuie să fie minim 400 de persoane asigurate înscrise pe lista unui doctor de familie. Medicii de familie nu primesc bani pentru că văd pacienți neasigurați.

De asemenea, sunt nevoiți să își cumpere cabinetele. La întâlnire a participat medicul Mariana Boșneag care a dat chiar exemplul personal: “Noi facem împrumuturi în bancă și ne cumpărăm cabinetele și tot noi le renovăm. Eu am plătit 25 de mii de euro și am mai băgat 10 mii de euro ca să îl fac. La pensie nu îl dau așa, trebuie să îl dau la prețul la care l-am cumpărat, așa zice legea. Sau poate fi cumpărat de Consiliul Județean care are dreptul de preemțiune. Dar, mă îndoiesc că ar dori să plătească acești bani. Fiecare medic de familie procedează așa” a spus Mariana Boșneag.

Medicii de familie depind de bugetele locale. Ei vor să își facă treaba, dar pentru asta e nevoie de aparatură, nu doar de un stetoscop, de discuții cu oamenii și de dat trimiteri. Dacă medicul de familie ajunge undeva unde nu își poate face meseria, va pleca.
În Argeș se caută medici și de alte specializări pentru spitale: ATI, Medicină Internă, Oncologie”, a declarat prefectul Radu Perianu.

Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung. Acestea ar putea fi interzise în localitățile cu...

Alte știri din aceeași categorie