14.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Semnele care au prevestit cutremurul la Câmpulung?

Alte Știri

Semnele care au prevestit cutremurul la Câmpulung? Putem să aflăm din timp dacă vine un cutremur? Seismologii spun că nimeni nu a făcut până acum o predicţie corectă. Totuşi, un cercetător român spune că a identificat mai multe semne după care să ne dăm seama cu 24 de ore înainte ca pământul să se mişte.

Generalul Emil Străinu susţine că a descoperit câţiva indicatori care prevestesc un cutremur, cu 24 de ore înainte. Cercetătorul spune că a studiat timp de 30 de ani seismele şi a ajuns la această concluzie.

„Indiciile încep a fi vizibile cu 24 de ore înainte de cutremur, atunci când energia este la nivelul maxim de acumulare în sol, în placa tectonică. Atunci când este la nivel maxim, acţionează şi asupra mediului de deasupra”, a declarat gen. Emil Străinu, pentru ziarul Ring.

Iată ce susţine cercetătorul:

Nori paraleli. „Aceşti nori în formă de panglică reprezintă materializarea schimbului energetic între pământ şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică”, a explicat Străinu.

Apa din fântâni. Un alt semn important constă în modificarea nivelului apei din fântâni, care, înainte de producerea unui seism, scade sau creşte foarte mult. Totodată, apa îşi schimbă culoarea, dar şi gustul, iar cei care se uită în fântână au senzaţia că apa ar fierbe.

Animalele devin nervoase. „Câinii şi pisicile devin foarte nervoşi şi vor să iasă din casă. Peştii şi broaştele-ţestoase din acvarii simt vibraţiile pământului şi devin agitaţi”, a mai adăugat Emil Străinu.

Televizoarele au „purici”. Se observă creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio.

Descărcări electrice. În zona seismică, apar pe cer lumini sau descărcări electrice care sunt date de scăpările energetice ale scoarţei terestre spre atmosferă.

Şobolanii ies din ascunzişuri. Animalele de pământ, cum ar fi şerpii sau şobolani, vor ieşi din ascunzişuri şi vor fi vizibile pe pământ, înainte de producerea unui seism.

Iată ce susțin astrologii:

Soarele roșu la apus. Anunță supărare, tristețe.

CITIȚI ȘI: Două curcubeie ale iernii pe cerul Câmpulungului!

Curcubeul văzut după orele amiezii anunță primejdie.

 

 

Ultimele Știri

Super oferte la Carrefour în zona Carusel. Produse până la 5 LEI

Super oferte la Carrefour în zona Carusel. Produse până la 5 LEI. Noul hipermarket Carrefour cu numărul 57 din...

Alte știri din aceeași categorie