6.7 C
Campulung Muscel
joi, 25 aprilie, 2024

În jur de o mie de militari români și străini la Sarmis 19

Alte Știri

În perioada 6-18 octombrie, în zona Brădet–Grohotiș–Trăisteni, s-a desfășurat exercițiul multinațional Sarmis 19, planificat de Divizia 2 Infanterie Getica și condus de Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa.

Ceremonia de deschidere a avut loc luni, 7 octombrie, la Cabana Brădet. Aproximativ 1.000 de militari români, britanici și bulgari din Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, Batalionul 47 Comunicații și Informatică General Nicolae Petrescu, Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu, Batalionul 1 Royal Welsh din Marea Britanie și Regimentul 101 Alpin din Bulgaria s-au instruit în vederea planificării, executării și evaluării unor acțiuni militare specifice conflictului de tip hibrid. Participarea internațională a fost completată de observatori din Franța, Bulgaria și Armenia. Controlul exercițiului a fost asigurat de ofițeri din Divizia 2 Infanterie Getica și Centrul Naţional de Instruire Întrunită Getica.

Exercițiul multinațional Sarmis 19 este bazat pe un scenariu fictiv și face parte din Programul de intensificare a instruirii multinaționale la nivel regional (Combined Joint Enhanced Training Programe – CJET). Principalele obiective ale exercițiului constau în realizarea interoperabilității, perfecționarea capacității comandamentelor de a planifica și de a conduce acțiuni militare de tip hibrid și antrenarea forțelor în ducerea acțiunilor de luptă în teren muntos.

,,Obiectivele au fost atinse. Militarii au dat dovadă de profesionalism iar colaborarea cu militarii din străinătate a fost una fructuoasă, militarii cooperând pe întreaga durată a exercițiului”, a declarat locotenent colonel, Gabriel Biță, ofițer de relații publice.

,,Acesta este un foarte bun exercițiu cu participarea forțelor noastre terestre și ale vostre pentru că ne putem coordona procedurile tehnico-tactice, sarcinile din acest teren, necunoscut pentru mine și colegii mei. Cred că acest tip de exercițiu ar putea fi organizat anual” a declarat locotenent Afanas Ivanov Karivanov.

Ultimele Știri

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante”

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante.” Nicolae Velcea și-a depus...

Alte știri din aceeași categorie