12.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 8 mai, 2024

LUPTA NESFÂRȘITĂ CU DEȘEURILE – NOI ACȚIUNI ALE “APELOR ROMÂNE”

Alte Știri

Personalul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a finalizat noi acțiuni de ecologizare pe lacurile de acumulare aflate în administrarea instituției.

Una dintre amplele acțiuni pentru colectarea deșeurilor a vizat acumularea Golești. Pentru salubrizarea lacului de acumulare a fost necesară o muncă de trei zile a salariaților de la formațiile baraj Golești, ICA Topoloveni  si ICA Găești din cadrul Sistemlui de Gospodărire a Apelor Argeș.

S-a acționat în zona digului mal drept în punctul debarcader-racord versant.  Condițiile de lucru au fost foarte dificile deoarece accesul cu barca în acest punct nu a fost posibil din cauza nivelului scăzut al apei, iar colectarea s-a făcut manual, de pe dig.

În primele două zile au fost adunate manual 340 kg de deseuri, în cea mai mare parte PET-uri, care au fost încarcate cu buldoexcavatorul și transportate la depozitul de deseuri solide Albota.

În a treia zi, același personal, a acționat în zona amonte a digului mal stâng, unde, din cuveta lacului, au fost adunate și predate la groapa de gunoi 540 kg de PET-uri.

Eforturile angajaților ABAAV au fost deosebite deoarece, ca și colectarea gunoaielor, transportul sacilor s-a făcut manual, pe suprafața  înclinată a digului, în condiții care expun riscului alunecării personalului muncitor, până la punctul în care a fost posibil accesul cu mijoace auto și utilaj de încarcare.

O altă acțiune de salubrizare s-a desfășurat la barajul Vâlcele. În data de 15 septembrie, pe zona de racord dig mal drept – versant Malul Vânăt a fost strânsă o cantitate importantă de PET-uri. Spre dezamăgirea salariaților, în ziua următoare, pe bancheta de nisip curățită cu trudă, câteva PET-uri fuseseră abandonate.

Director, inginer Bogdan Angelin David.

Ultimele Știri

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash. Trebuie să recunoaștem că...

Alte știri din aceeași categorie