15.2 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

Zeci de polițiști și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au protestat la Pitești. VIDEO

Alte Știri

Zeci de polițiști și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au protestat în Piața Vasile Milea din Pitești. Angajații solicită creșterea salariilor, o justiție socială și politici publice echilibrate în interesul cetățenilor, dar și un dialog real cu guvernanții. 

Aplicarea corectă a legislației și eliminarea inechităților și nedreptății în ceea ce privește salariile polițiștilor, dar și angajațiilor MAI sunt principalele motive pentru care aceștia au decis să iasă în stradă. Guvernanții sunt acuzați că, după lungi și eșuate discuții cu sindicatele evită și întârzie să pună în aplicare o lege corectă.

Acțiunile confederației au debutat pe data de 14 ianuarie la Baia Mare, prin plecarea Caravanei Drepturilor Sociale spre București, către principalele instituții ale statului. În această perioadă au avut loc proteste în peste 20 de orașe din România, (Baia Mare, Zalău, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești, Constanța, Piatra Neamț, Botoșani, Iași, Galați, Buzău, Sibiu, Craiova, Pitești, Târgoviște, Drobeta Turnu Severin, Arad, Timișoara, Târgu Jiu), precum și la principalele instituții publice din Capitală: Administrația Prezidențială, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și sediul partidelor de guvernare.
Milităm pentru: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă, aplicarea corectă a legislației!” au precizat reprezentanții Sindicatului Cartel ALFA.

Ultimele Știri

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor!

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor! Aceștia trebuie...

Alte știri din aceeași categorie