13.5 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Vă invităm să descoperiți surprinzătoarea viață a unui scriitor – călător muscelean – Mihai Tican Rumano

Alte Știri

Muzeul Municipal Câmpulung vă invită să vizitați expoziția temporară: ”Mihai Tican Rumano – surprinzătoarea viață a unui scriitor – călător muscelean”, deschisă în perioada Iunie – Iulie 2021, în cadrul Secţiei de Istorie și Artă Plastică.

Publicul vizitator are posibilitatea de a descoperi multe detalii fascinante despre viața și opera scriitorului, ziaristului și exploratorului muscelean Mihai Tican Rumano.

Expoziția temporară cuprinde un număr de 70 de obiecte, precum: decorații, cărți, ziare, reviste, pipe, cărți de vizită, fotografii, etc.

Mihai Tican Rumano a fost nu numai scriitor, ci un și pasionat călător. S-a născut în satul Berevoiești, din județul Muscel la 2 iulie 1895.

Aventurierul cu condei, Mihai Tican Rumano, a fost și un împătimit colecționar de artă românească. În ultimii săi ani de viață a decis să doneze întreaga sa colecție Muzeului Câmpulung Muscel și satului natal – Berevoești.

Lăsând în urma sa o impresionantă zestre culturală, scriitorul – călător a încetat din viață la data de 20 martie 1967, la București.

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie