10.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

105 ani de istorie – „De la Armata a 2-a, la Divizia 2 Infanterie „Getica”.VIDEO

Alte Știri

Un eveniment a fost organizat pe meleaguri muscelene, pe data de 3 august, cu o interesantă lecţie de istorie, în cadrul unui simpozion intitulat „De la Armata a 2-a, la Divizia 2 Infanterie „Getica” – 105 ani de istorie”, care a avut loc la Cercul Militar Câmpulung, de la ora 18.00.

În deschiderea oficială a acestui eveniment au susţinut prelegeri comandantul Diviziei 2  Infanterie „Getica”, general-maior Dragoş Dumitru Iacob, primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, şi subprefectul Lucian Ionescu. În continuare au luat cuvântul specialişti în istorie militară colonel (r.) dr. Mircea Tănase (Armata a 2-a în perioada 1916-1945), Alexandru Oprea, directorul Muzeului Municipal Câmpulung (Armata a 2-a în acțiunile și luptele din zona Argeșului / Luptele armate din zona Argeșului); colonel (r.) dr. Mihai Goia (Armata a 2-a în perioada 1960-2010) şi, din nou, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob (Divizia 2 Infanterie „Getica” în perioada 2010-2021).

La finalul simpozionului s-a vizionat filmul reprezentativ „Armata a 2-a / Divizia 2 Infanterie „Getica” – Calea Învingătorilor”.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie