19.1 C
Campulung Muscel
luni, 29 aprilie, 2024

“Cele mai bune practici anticorupție din S.U.A. – educație și prevenire”

Alte Știri

Comisar-șef de poliție Manuela – Elena Popescu, director general adjunct al Direcției Generale Anticorupție a participat la Conferința “Cele mai bune practici anticorupție din S.U.A. – educație și prevenire”, organizată deCamera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secția Comercială a Ambasadei S.U.A. la București,  la sediul CCIR Business Center, Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza.

Evenimentul, desfășurat în format hibrid – fizic și online, a abordat subiectul corupției la nivelul mediului de afaceri și mijloacele de combatere a practicilor neconforme în companiile românești. Discuțiile s-au concentrat pe importanța educației și a prevenirii, plecând de la modelele de succes de peste ocean, oferite de Biroul Federal de Investigații – FBI pentru România și Moldova, din cadrul Ambasadei SUA la București.

„Organizatorii și-au propus în contextul conferinței promovarea valorilor etice care converg către neimplicarea mediului de afaceri în fenomenul corupției și aplicarea, la nivelul companiilor, a unor mecanisme interne de prevenire și control adecvate, axându-se pe prezentarea legislației de specialitate alături de studii de caz relevante declasificate. Prezentările au abordat subiecte precum legislația U.S. FCPA (Legea privind practicile de corupție în străinătate) – istorie, evoluție și relevanță pentru companii, rolul unei bune cooperări între reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI) și companiile din sectorul privat pentru a oferi un mediu de afaceri mai sigur, importanța angajamentului privat-public pentru FBI, sprijinul FBI pentru combaterea corupției atât pe plan intern, cât și internațional, actualizări privind rezultatele Programului Internațional de Corupție – beneficiile acestuia pentru companiile din întreaga lume, prezentarea unui studiu de caz relevant – o investigație internațională de corupție, de către FBI.

Contextualizând dinamica celor formulate în cadrul acestei conferințe doamna director general adjunct, comisar-șef de poliție Manuela – Elena Popescu, a susținut, printr-o intervenție punctuală, necesitatea ca principiu de bază a parteneriatului public – privat în prevenirea corupției, consolidat de intrarea în vigoare a noii Strategii Naționale Anticorupție (SNA) 2021-2025.

În acest sens, directorul general adjunct al D.G.A. a dat asigurări cu privire la faptul că activitățile subsumate SNA vor fi riguros planificate dar și monitorizate în rapoartele de progres a rezultatelor activităților întreprinse”, au transmis reprezentanţii DGA.

Ultimele Știri

Argeșul pe primul loc. S-a depus cererea de finanțare pentru A1 – Pitești – Mioveni!

Argeșul pe primul loc. S-a depus cererea de finanțare pentru A1 - Pitești - Mioveni! Compania Națională de Administrare a...

Alte știri din aceeași categorie