21.3 C
Campulung Muscel
miercuri, 10 septembrie, 2025

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Ciorbă patriarhală

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Ciorbă patriarhală

Pentru ciorbă ai nevoie de: 4 morcovi, o țelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1 păstârnac, o ceapă mare, 100-200 ml ulei, 4 gălbenușuri, 500 g smântână, 1 legătură mărar, sare, piper.

Pentru perișoare ai nevoie de: 300g brânză vaci, 2 ouă, 3 linguri gris, 1 lingură făină.

Pentru ciorbă: Pui apă la fiert într-o oală de 4 l. Cureți, speli, tai cubulețe legumele, apoi le pui la fiert în oala de supă și adaugi câteva linguri de ulei și puțină sare.

Pentru perișoare: Amesteci bine brânza de vaci, cu ouăle, grișul și făina.
Omogenizezi compoziția și faci perișoare pe care le pui în ciorbă când legumele au fiert suficient.
Când perișoarele se ridică deasupra sunt fierte.
Stingi focul și dregi ciorba cu smântână bătută cu gălbenușurile. Potrivești gustul ciorbei cu sare, piper, adaugi mărar tocat.

Poftă bună!

Ultimele Știri

VIDEO. Cea mai mare păcăleală în Argeș. Campusul care se învârte după soare, doar în Facebook. A început școala și nu are nici măcar...

Cea mai mare păcăleală în Argeș. Campusul care se învârte după soare, doar în Facebook. A început școala și...

Alte știri din aceeași categorie