REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Prăjitură cu mac și cocos
Ai nevoie de: 8 ouă, 300 g zahăr, câte 100 g mac și cocos, 8 linguri făină, 200 ml lapte, 200 g margarină, câte o legătură margarină și făină pentru tavă.
Cum procedezi:
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă, adaugi treptat 200 g zahăr și bați în continuare.
În bezeaua obținută încorporezi 5 linguri făină cernută, apoi macul, și nuca de cocos amestecând cu mișcări verticale.
Ungi și tapetezi o tavă, torni compoziția și coci 35-45 minute in cuptorul preîncălzit la foc mijlociu.
Fierbi la bain-marie gălbenușurile dizolvate în lapte cu făină și zahărul rămase.
Amesteci mereu că să nu se lipească crema de vas, iar după ce s-a îngroșat stingi focul.
În margarina frecată spumă încorporezi o lingură după lingură din crema fiartă.
Întinzi crema pe blatul răcit în tavă și dai prăjitura la frigider pentru cel puțin 1 oră.
O tai în bucăți și servești la masă rece.
Poftă bună!