10.3 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

13 morți. O clădire s-a prăbușit!

Alte Știri

13 morți. O clădire s-a prăbușit! 13 victime, printre care și copii, au fost scoase moarte de sub dărâmăturile unei clădiri de cinci etaje. Construcția s-a prăbușit în Alep, nord-vestul Siriei, relatează agenția Reuters, care citează autoritățile locale.

Clădirea cu cinci etaje este în districtul Sheikh Maksoud din al doilea oraș ca mărime din Siria. Aceasta s-a prăbușit din cauza scurgerilor de apă care i-au slăbit fundația, au declarat oficiali guvernamentali citați de presa de stat.

Bilanț tragic. 13 morți. O clădire s-a prăbușit!

Potrivit informațiilor locale, în clădire locuiau cel puțin șapte familii, în total aproximativ 30 de persoane. Este una dintre numeroasele clădiri care s-au prăbușit în ultimii ani în Alep, oraș care a suportat greul bombardamentelor aeriene intense rusești și siriene asupra zonelor aflate sub controlul rebelilor, până când aceștia au fost alungați, în urmă cu șase ani.

Mulți sirieni strămutați au fost mutați în timpul conflictului de peste zece ani în clădirile deteriorate, deoarece nu a existat o reconstrucție sistematică a zonelor rezidențiale, iar serviciile de stat rămân minime, spun rezidenții.

În luna septembrie a anului trecut, prăbușirea unei clădiri din Alep a ucis cel puțin 11 persoane, inclusiv trei copii.

Lucrările de renovare a clădirilor avariate de război sunt în multe cazuri făcute și plătite chiar de localnici. Guvernul dă vina pe sancțiunile occidentale pentru refacerea lentă și a negat că a tratat zonele recapturate în mod diferit față de cele care au rămas sub controlul său pe tot parcursul războiului. Autoritățile au transmis lucrează pentru a restabili serviciile normale în toate zonele.

Foto: EPA

 

Ultimele Știri

Faimoasa pască fără aluat de la Jamila. Este foarte populară și delicioasă

Faimoasa pască fără aluat de la Jamila. Este foarte populară și delicioasă. Rețeta are succes în fiecare an. A...

Alte știri din aceeași categorie