11 C
Campulung Muscel
joi, 16 mai, 2024

ALINA GORGHIU. Azi, la Roma, ne asumăm angajamentul de a lucra împreună pentru o cooperare judiciară mai strânsă în materie penală

Alte Știri

ALINA GORGHIU. Azi, la Roma, ne asumăm angajamentul de a lucra împreună pentru o cooperare judiciară mai strânsă în materie penală. Declarație comună privind dezvoltarea parteneriatului în domeniul justiției semnată azi. România și Italia sunt parteneri strategici și în justiție. Acesta e mesajul transmis de mine și ministrul justiției din Italia, Carlo Nordio.

Azi, la Roma, ne asumăm angajamentul de a lucra împreună pentru o cooperare judiciară mai strânsă în materie penală. În 2023, statul român a adus din Italia 120 de fugari. În 2024, până în prezent, au fost predați în țară deja 24.

ALINA GORGHIU. Azi, la Roma, ne asumăm angajamentul de a lucra împreună pentru o cooperare judiciară mai strânsă în materie penală

Ministrul Carlo Nordio ne-a asigurat: “este inacceptabil ca persoanele condamnate corect într-o țară membră UE și deținute în Italia să nu fie predate. Ori magistratura italiană găsește o soluție, ori depunem toate eforturile posibile pentru schimbarea legislației.”

CITEȘTE ȘI. PNL Rucăr și-a întărit rândurile. Ion Pîrnuță, actualul viceprimar s-a alăturat acestei echipe

Suntem de acord, situația trebuie schimbată.
Prin această Declarație semnată astăzi, ne asigurăm că nimeni nu scapă de justiție:
👉 vom înființa un grup de lucru dedicat îmbunătățirii cooperării judiciare în materie penală, în special pentru punerea în aplicare a mandatelor europene de arestare și recunoașterea hotărârilor judecătorești.
👉 vom elabora împreună un ghid de bune practici în materia aplicării mandatului european de arestare, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.

CITEȘTE ȘI. ALINA GORGHIU. La București s-a decis viitorul Europei! În prezența președintelui Klaus Iohannis, la Congresul PPE găzduit de PNL!

Mulțumesc, E.S. Gabriela Dancău, Ambasadoarea României în Republica Italiană.
Alături de mine au fost: Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, doamna Alina Corina Corbu, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florin Florența, Procurorul-șef al Direcția Națională Anticorupție (DNA), domnul Marius Voineag și magistratul de legătură al României în Republica Italiană, doamna Laura Ceh.

 

Ultimele Știri

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști. Începând cu data de 16 mai 2024, Batalionul 33...

Alte știri din aceeași categorie