7 C
Campulung Muscel
vineri, 17 mai, 2024

Semnal de alarmă. Se confiscă banii românilor

Alte Știri

Semnal de alarmă. Se confiscă banii românilor. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a vorbit despre progresele agenției pentru recuperarea prejudiciilor, ANABI. Oficialul a punctat însă importanța recuperării prejudiciilor și a produselor infracționale.

CITEȘTE ȘI. Apa de parfum de la LIDL care se vinde cu doar 2,5 euro și este la mare căutare în rândul doamnelor și domnișoarele din România

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a adus în atenție progresele înregistrate în activitatea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), subliniind necesitatea unei colaborări mai eficiente cu Ministerul Finanțelor pentru a maximiza eforturile de recuperare a prejudiciilor.

Semnal de alarmă. Se confiscă banii românilor

Într-o declarație făcută marți, Gorghiu a evidențiat că, datorită modificărilor legislative din 2022, există motive de optimism privind recuperarea prejudiciilor. A menționat un imobil din Bacău confiscat recent, care va fi folosit în beneficiul social, pentru a găzdui un așezământ de bătrâni. Această măsură este văzută ca un semn al angajamentului de a recupera activele dobândite în mod fraudulos.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul care oferă clienților câte un litru de ulei proaspăt, GRATIS

„Chiar acum o lună de zile, ca urmare a modificării legislației din 2022, a fost o hotărâre de Guvern care a trecut ușor neobservată, dar care mie îmi dă dreptul să fiu optimistă cu privire la recuperarea prejudiciilor.

Este vorba de un imobil din Bacău care a fost confiscat și care a fost pus la dispoziția statului pentru scopuri sociale. Va fi un așezământ de bătrâni în acel imobil confiscat de statul român de la Bacău. Mi-e greu să îmi aduc aminte numele comunei, dar vă pot pune la dispoziție hotărârea de guvern”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu spune că recuperarea prejudiciilor este foarte importantă

Ministrul Alina Gorghiu a subliniat că activitatea ANABI a cunoscut o îmbunătățire semnificativă, îndeosebi după 2022, când legislația a fost ajustată pentru a facilita procedurile de recuperare a prejudiciilor.

CITEȘTE ȘI. Paște 2024. Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega Image

Ea a reiterat importanța nu doar a pedepsirii infractorilor, ci și a recuperării prejudiciilor și a produselor infracționale.

„Punem pe același loc, nu doar pedepsirea cu închisoare a infractorilor, ci ne dorim, în același timp, în egală măsură, să recuperăm prejudiciul și produsul infracțional. Pentru statul român e esențial să dăm acest semnal, am început să îl dăm.

CITEȘTE ȘI. ATENȚIE. Cum arată șerpii pe care riscați să călcați, din iarba verde atunci când aprindeți focul la grătare!

Colaborarea cu Ministerul Finanțelor poate să fie mult mai bună la acest capitol. S-au confiscat, într-adevăr, mai multe sume de bani și mai multe bunuri și imobile în ultima perioadă, dar, repet, procesul poate fi îmbunătățit”, a spus Gorghiu.

Una dintre realizările notabile în acest sens este lansarea aplicației ROARMIS, dezvoltată cu fonduri europene și experți specializați. Această aplicație integrează într-o singură bază de date toate bunurile susceptibile de confiscare, permițând părților implicate în investigații și procese să urmărească în timp real situația acestor bunuri și eventualele sechestre impuse asupra lor.

CITEȘTE ȘI. ULTIMĂ ORĂ. Se închid toate magazinele LIDL

De asemenea, Alina Gorghiu a subliniat că această aplicație va fi disponibilă tuturor parchetelor și instanțelor din România, precum și profesioniștilor din domeniul juridic, pentru a sprijini eforturile de confiscare a produselor infracționale și de recuperare a prejudiciilor în mod eficient.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Argeșul sub blestemul vijeliilor. Vânt puternic de te ridică de la sol! Pericol de dezastre naturale!

Argeșul sub blestemul vijeliilor. Vânt puternic de te ridică de la sol! Pericol de dezastre naturale! ANM a emis...

Alte știri din aceeași categorie