18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Alte Știri

Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane! Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede majorarea indemnizației pentru veteranii de război și văduvele acestora. Această măsură va aduce o creștere de aproximativ 13,8% a sumei acordate acestor categorii de persoane.

CITEȘTE ȘI. Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Scopul principal al acestei măsuri legislative este de a aduce o nouă formă de recunoaștere și apreciere pentru cei care și-au dedicat viața serviciului pentru țară. Statul român își exprimă astfel respectul față de veteranii de război și văduvele acestora, oferindu-le o compensație materială care să contribuie la asigurarea unui trai decent.

CITEȘTE ȘI. Cea mai mișto cremă de față o găsiți la LIDL și costă până la 10 LEI. E dovedită asta!

Ajutorul financiar acordat acestor persoane este complet scutit de impozit și constituie 50% din salariul mediu brut pe țară, care, în prezent, este de 7.000 de lei. Astfel, indemnizația actuală pentru veteranii de război și văduvele acestora va fi de 3.500 de lei lunar.

CITEȘTE ȘI. Semnal de alarmă. Se confiscă banii românilor

Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Printre categoriile eligibile pentru aceste beneficii se numără veteranii de război, văduvele acestora și invalizii. Conform legii promulgate de Klaus Iohannis, invalizilor de război, veteranilor de război și văduvelor de război li se acordă lunar o indemnizație de gratitudine, care este neimpozabilă.

CITEȘTE ȘI. Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede

Veteranii de război beneficiază și de un spor lunar în funcție de durata serviciului lor în timpul conflictului. Precum și de o rentă în cazul în care au fost decorați conform prevederilor legale.

CITEȘTE ȘI. Top 10 Spa-uri din România. Sunt cele mai șmechere și merită vizitate! Sunt de talie europeană!

Drepturile acordate văduvelor veteranilor de război se mențin și în situația în care acestea nu s-au recăsătorit, prevede legea trimisă de Iohannis la Monitorul Oficial. Această majorare a indemnizației reprezintă o recunoaștere a sacrificiului și dedicării acestor persoane în slujba țării și a valorilor sale.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie