REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chifteluțe de linte, mici, crocante, irezistibil de bune.
Maronii la exterior și fragede la interior, chifteluțele de linte sunt dovada că mâncarea sănătoasă poate fi și absolut delicioasă. Lintea, bogată și sățioasă, se îmbină perfect cu verdețuri proaspete, ceapă dulce și condimente atent alese, rezultând un preparat plin de gust și textură.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Salată de cartofi cu crenvurști
Fie că le savurezi ca aperitiv, într-un sandviș apetisant sau alături de o salată proaspătă și un sos aromat, aceste chifteluțe sunt alternativa perfectă la clasicele variante din carne. Gust intens, natural și echilibrat – un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Chifteluțe de linte
12 BUCĂTI | PREGĂTIRE: 10 MINUTE | PREPARARE: 15 MINUTE
Ingrediente
- 400 g (1 conservă) linte, bine scursă
- 120 g morcov ras
- 3 fire ceapă verde, tocată fin
- 3 cătei de usturoi, zdrobiți
- 40 g pesmet
- 1 ou
- 1linguriţă sare
- ½ linguriţă piper
- ½ linguriţă boia de ardei dulce
- ½ legătură pătrunjel, tocat
- ulei, pentru prăjit
Într-un bol încăpător, pui lintea, adaugi morcovul ras, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, boiaua, sarea şi piperul. Pui oul şi pesmetul şi amesteci până se omogenizează.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Pui cu smântână
Într-o cratiță antiaderentă, încingi uleiul la foc mediu. Cu o lingură de înghețată, iei din compoziţie şi pui chiftelutele la prăjit, aplatizându-le uşor, cca 4 minute. Le întorci şi le prăjeşti 3 minute pe cealaltă parte, apoi le scoţi pe o farfurie acoperită cu şervete absorbante, ca să elimini excesul de ulei. Le serveşti calde, cu smântână sau cu ce sos doreşti.
CITEȘTE ȘI. Dragi, cititori. Am lansat rubrica – MICA PUBLICITATE – de 10 LEI sau 2 EURO
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp. Am lansat și rubrica MICA PUBLICITATE care e la mâna TA.




