REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Piept de rață cu portocale. Frăgezimea pieptului de rață, cu pielea rumenită perfect și miezul suculent, se împletește seducător cu dulceața și aciditatea fină a portocalelor într-un preparat care respiră eleganță la fiecare îmbucătură.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși cu scortişoară la cuptor
Aromele se completează armonios, creând un contrast irezistibil între carnea bogată și sosul catifelat, intens parfumat. Pieptul de rață cu portocale este o adevărată declarație de rafinament culinar, perfect pentru momente în care vrei să impresionezi și să te răsfeți în același timp.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Pui cu smântână
Piept de rață cu portocale
4 PORTII PREGĂTIRE: 5 MINUTE | PREPARARE: 35 DE MINUTE
Ingrediente
- 2 bucăți piept de raţă, cu piele 90 g unt
- 1 căţel de usturoi, întreg
- ½ şalotă, tocată mărunt
- 1½ linguriţă rozmarin uscat
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chifteluțe de linte, mici, crocante, irezistibil de bune
Crestezi partea cu piele în romburi, dar numai cât să secţionezi pielea, nu şi carnea. Într-o cratiţă, la foc mic, pui carnea şi o prăjeşti 10-15 minute, fără grăsime (are suficientă pielea), întorcând-o apoi pe toate părţile. Când începe să se rumenească, adaugi 50 g unt, ierburile şi căţelul de usturoi.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Frittata cu ceapă
Acoperi din timp în timp carnea cu unt topit. Când e gata, o scoţi pe un grătar. Torni peste ea sosul aromat de unt lăsat în cratiţă şi o lași la odihnit 10 minute. Într-o cratiţă mică, pui la topit restul de unt, adaugi ceapa tocată şi o laşi la foc mic, 5-6 minute, până se înmoaie.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Pui cu smântână
Torni mai întâi vinul sec, apoi cel dulce. Amesteci uşor, laşi să se reducă un pic, apoi torni şi sucul de portocală. Amesteci şi laşi să mai scadă sosul puţin. Tai carnea felii, pui deasupra sos de vin cu portocale şi serveşti alături de ce garnitură preferi.
sursa – cu penny la masă
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp. Am lansat și rubrica MICA PUBLICITATE care e la mâna TA.




