REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. lahnie de fasole cu cârnați Grătărescu în pâine. Imaginează-ți aroma bogată a unei lahnie de fasole cu cârnați Grătărescu, fierbinte și condimentată exact cât trebuie, servită într-o pâine proaspătă, crocantă la exterior și moale în interior.
Fiecare lingură te învăluie cu gustul autentic al preparatelor tradiționale românești, iar cârnații suculenți adaugă un plus de savoare care transformă acest fel de mâncare într-o adevărată experiență culinară. Perfectă pentru o masă consistentă sau pentru momentele când vrei să te răsfeți cu ceva cald și reconfortant.
Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim, fragezi, gustoşi şi suculenți, sunt alegerea ideală pentru o iahnie sățioasă, servită în pâine crocantă.
Ingrediente (4 porţii):
- 300 g cârnați Grătărescu,
- 500 g fasole uscată, 2 cepe, 2 morcovi, 1 ardei, 3-4 căței usturoi, 1 linguriță boia, 3 linguri pastă de roşii, 2 foi dafin, cimbru, sare, piper, 3 linguri ulei, 500 ml apă caldă, 4 pâini mici rotunde, pătrunjel verde.
Mod de preparare:
1. Înmoaie fasolea peste noapte, fierbe-o, schimbând o dată apa. 2. Căleste ceapa, adaugă legumele, condimentele, pasta de roşii şi apa.
Fierbe 10 min.
3. Pune fasolea fiartă, foile de dafin, cimbru, sare şi piper. Fierbe până scade sosul (15-20 min).
4. Prăjeşte cârnații feliați, adaugă-i în iahnie şi mai lasă 5 min.
5. Scoate miezul pâinilor, unge interiorul cu unt şi coace 5 min. la 180°C. 6. Umple pâinile cu iahnie, presară pătrunjel verde.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp. Am lansat și rubrica MICA PUBLICITATE care e la mâna TA.




