14.1 C
Campulung Muscel
miercuri, 8 mai, 2024

Centru pilot de implementare a tehnologiei de transformare a biosolidelor în compost

Alte Știri

Autoritățile locale din Mioveni susțin procesul de îmbunătățire a managementului de mediu și vor aborda continuu noi tehnici și tehnologi din domeniu pentru a crea cele mai bune condiții de viață cetățenilor. 
Vizita de informare și documentare a delegației S.Ed.C. Mioveni condusă de directorul Nicolae Tudose, în Germania și Austria, privind metodele de tratare a nămolului rezultat din epurarea apei, s-a dovedit a fi productivă. Propunerea de colaborare, lansată firmei GORE, de construcție a unui centru pilot de implementare a tehnologiei de transformare a biosolidelor in compost pentru agricultură și înființarea unui centru de însușire a acestei tehnologii, a fost agreată.
Pentru concretizarea colaborării s-a convenit o asociere între factorii implicați, Primăria Mioveni, W.L. Gore &Associates –UTV, Asociația „Pentru o Apă Curată” și S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. Astfel, instalația pilot de compostare va fi oferită cu titlu gratuit pe o perioada de 6-12 luni.
S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. va prelua sarcinile de amenajare a zonei necesare montării utilajelor, este vorba despre o instalație cu o capacitate de 200 metri cubi pe șarjă, iar suprafața de teren necesară este de aproximativ 700 mp.

Stația de Epurare a orașului dispune deja de această suprafață
Pentru implementarea proiectului au fost propuse trei etape. Prima etapă de implementare a centrului pilot și a centrului de training pentru compost are termen de finalizare sfârșitul anului 2016, a doua etapă se va desfășura în decursul anului 2017 și constă în monitorizarea parametrilor de funcționare, a paramentrilor de eficiență economică dar și organizarea de seminarii pentru diseminarea cunoștintelor acumulate prin centrul de training. După finalizarea proiectului pilot, urmează cea de-a treia etapă, în cadrul careia, pe baza rezultatelor, autoritățile locale vor lua o decizie privind integrarea permanentă a tehnologiei pentru producerea compostului care să deservească orașul Mioveni și localitățile limitrofe.
Nu mai târziu de luna octombrie, în Mioveni, va fi demarat primul proiect de transformare a apei uzate într-un produs finit, cu valoare. Acțiunea reprezintă prima etapă a unui obiectiv prioritar al autorităților locale de extindere a unor sisteme de mediu de viitor.

Ultimele Știri

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash. Trebuie să recunoaștem că...

Alte știri din aceeași categorie