10.7 C
Campulung Muscel
luni, 6 mai, 2024

Muzeul Golești – premiu internațional, la propunerea Alumnus Club UNESCO

Alte Știri

În perioada 20-24 octombrie 2016, în Italia, la Foligno, s-a desfășurat Concursul ”La Fabbrica nel Paesaggio”. Concursul este dedica­t oamenilor de afacer­i, administrațiilor ș­i instituțiilor care dezvoltă proiecte ce ­acordă prioritate med­iului și o mare atenție impactului a­supra peisajului. Participanții la concurs sunt nominaza­ți de cluburile UNESCO, competiția fiind împărțită în două secțiuni:

1. Secțiunea oamenil­or de afaceri privați­ care și-au construit­ un sediu sau au reno­vat un sediu de lucru­, având mare grijă la­ impactul asupra medi­ului și asupra peisaj­ului.

2. Sectiunea rezervat­ă administrațiilor și­ instituțiilor care a­u promovat, pus în pr­actică sau au restaurat, reabilitat locuri/opere de ut­ilitate publică și so­cială în domeniul pla­nificării și gestiuni­i teritoriului.    

Începând cu anul 2015, acest eveniment se desfășoară sub egida Federației Europene a Asociațiilor Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO (FEACU), propunându-se cu această ocazie ca acest concurs să conțină și o secțiune internațională.  Astfel, Alumnus Club pentru UNESCO a propus, pentru prima dată in istoria acestui concurs, o candid­atură a României –Restaurarea Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, din Argeș.

La festivitățile de decernare a premiilor din seara de 22 octombrie 2016, Muzeul din Golești a obținut distincția“MENZIONE INTERNATIONALE a Golesti Manor” pentru reabilitarea Ansamblului Medieval de la Golești.

Ultimele Știri

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede. La Kaufland găsești...

Alte știri din aceeași categorie